İngilizler 2025'te Türkiye'ye akın edecek

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, bu yıl turizm sezonunun başladığını ve İngiltere'den gelen ilk erken rezervasyon taleplerinin memnuniyet verici olduğunu duyurdu.

Kavaloğlu, sezonun genel olarak başarılı geçtiğini ve dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin tatillerine devam ettiğini belirti ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın uluslararası tanıtım çabalarının, turizm sezonunun uzamasına büyük katkı sağladığını vurguladı. Sözlerinin devamında da sektörde yıl boyunca turist akışını sürdürebilmek için yürütülen çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifade etti.

İNGİLİZLER 2025 YILI İÇİN ŞİMDİDEN REZERVASYONLARINI YAPTIRMAYA BAŞLADI

Kavaloğlu, "2025 yılı rezervasyonları için ilk kontratları yaptık. Özellikle İngilizler rezervasyonlarını yapmaya başladı. Öncü rakamlar belli oldu ancak yüzdelik oranlar ekimde belli olacak. 2025'i 'en iyi yıl' olarak geçirebilmek için tüm ön hazırlıklarımızı yaptık. Hem kamu hem özel sektör 2025'in iyi geçirilebilmesi için elinden geleni yapıyor. Yeni yıl sezonu için ciddi rezervasyon alacağımızı düşünüyorum" dedi.

Kavaloğlu sözlerinin devamında, "Ülkemizde yaşayanlar erken rezervasyon yaparak çok ciddi fiyat avantajlarından yararlanabiliyor. Oteller 2025 fiyatlarıyla ilgili kampanyalarını ekim ayı itibarıyla açıklamaya başlayacak. Vatandaşlarımızın bu kampanyaları takip etmelerini öneriyorum çünkü gerçekten avantajlı fiyatlar sadece erken rezervasyonlarda oluyor" ifadlerine yer verdi.

İÇ PAZARA DAİR GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

Kavaloğlu, iç pazarın da erken rezervasyon fırsatlarından faydalandığını belirtti ve ekim ile kasım aylarında yerli turistlerden de yüksek talep beklediklerine değindi. Nisan, mayıs, haziran, eylül, ekim ve kasım ayları için de daha uygun rezervasyonların yapılabileceğine değinen Kavaloğlu, "Özellikle yerli turistler Antalya'da nisan-mayıs-haziran veya eylül-ekim-kasım dönemine rezervasyon yaptırabilirlerse en indirimli fiyatlardan yararlanabilir. Oteller, bu dönemde yüksek doluluk olan temmuz-ağustosa göre daha uygun fiyat veriyor" dedi.

Gündem Haberleri