Instagram, Ali Erbaş’ın Haniye paylaşımını sildi

Instagram, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 31 Temmuz'da paylaştığı Haniye'ye taziye paylaşımını kaldırdı.

Instagram, 2 Ağustos 2024 tarihinden itibaren ülkemizde erişime kapatıldı. Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), Instagram'ın katalog suçlara yeterince dikkat etmediği gerekçesiyle mahkeme kararı olmadan bu engellemeyi uyguladı.

Instagram'da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, suikasta uğrayan Hamas lideri İsmail Haniye için yaptığı taziye paylaşımı kaldırıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı bu durumu skandal olarak değerlendirdi.

Burak Orhan, X hesabından yaptığı paylaşımda, “Cuma günü Facebook’ta Diyanet İşleri Başkanlığı sayfasında paylaşılan Şehid İsmail Haniye için kılınan gıyabi cenaze namazı canlı yayınını silen ve hesaba ceza veren Meta yeni bir skandala imza attı. Meta İnstagramda Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızın İsmail Haniye'yle ilgili 31 Temmuz 2024’te yayınlanan taziye mesajını tam 5 gün sonra sildi. Sadece Şehid Haniye’nin fotoğrafının paylaşılması değil, kendisine taziyede bulunması bile yasak instagram üzerinden.” dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ'IN MESAJI

Ali Erbaş’ın silinen mesajında şu ifadeler yer alıyordu: “Tahran’da gerçekleştirilen alçak suikast sonucu şehadete kavuşan Filistin direnişinin yiğit evladı İsmail Haniye’ye Cenab-ı Hak’tan rahmet, tüm Filistin halkına ve Filistin’in özgürlük mücadelesine gönül vermiş insanlara sabır ve başsağlığı diliyorum. Filistin davasına ailesiyle, canıyla, kanıyla adadığı ömrüne, sarsılmaz inancına ve cihadına şahidiz. Mekanı cennet, makamı ali olsun.”

Gündem Haberleri