Instagram, Roblox derken şimdi sıra TikTok'ta mı?

Geçtiğimiz günlerde ülke genelinde yasaklanan Instagram ve Roblox'tan sonra şimdi sıra TikTok'a mı geliyor? Konuyla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç merak edilen soruyu yanıtladı.

Son dönemde Instagram ve oyun platformu Roblox'a getirilen erişim engelleri büyük yankı uyandırdı. Vatandaşlar bu engellemeleri bireysel özgürlüklere bir müdahale olarak değerlendirirken, şimdi de TikTok'un kapatılacağına dair iddialar ortaya çıktı. Bu sorulara yanıt, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Instagram ve Roblox'a erişim engeli getirmesinin ardından, toplumda bu kararlar geniş bir tartışma konusu oldu. TikTok'un da aynı akıbeti yaşayacağına dair spekülasyonlar artarken, Bakan Tunç, bir televizyon programında bu konuya açıklık getirdi.

"KATALOG SUÇLARDA YARGI KARARI UYGULANMALI"

Bakan Tunç, sosyal medya platformlarının dünya genelinde tartışma konusu olduğunu belirtti. Türkiye'de sosyal medya şirketlerinin yerel temsilcilikler açmalarının zorunlu hale getirildiğini hatırlatan Tunç, katalog suçlar söz konusu olduğunda yargı kararlarının mutlaka uygulanması gerektiğinin altını çizdi. Özellikle çocuk istismarı gibi ciddi suçlar içerdiğinde, içeriklerin kaldırılması gerektiğini vurguladı. Tunç, "Instagram’da katalog suçlar işlendiğinde BTK bu yetkisini kullandı.

"TAMAMEN KAPATILMASINI İSTEMEYİZ"

Bu tür içerikler kaldırılmadığında yaptırımlar kaçınılmaz hale geliyor ancak milyonlarca insanın kullandığı platformların tamamen kapatılmasını elbette istemeyiz. Yasaklar, içerikler kaldırıldığında sona erecektir" dedi.

TİKTOK KAPATILACAK MI?

TikTok'un kapatılıp kapatılmayacağı sorusuna ise, içeriklerin kaldırılması durumunda herhangi bir yasaklama olmayacağı yönünde bir yanıt verildi.

Gündem Haberleri