Instagram yasağı AKP'ye pahalıya patlayacak

Asal Araştırma'nın direktörü Adem Belede, AKP'yi olumsuz etkileyebilecek bir gelişmeyi duyurdu.

İsmail Haniye'nin İran’da bir suikast sonucu öldürülmesinin ardından, Türkiye dahil bazı ülkelerde Instagram’a erişim engellendi.

Sosyal medya fenomenleri ve birçok şirketin gelir kaynağı olan Instagram’ın kapatılması büyük tepkilere yol açtı. Erişimin kısıtlandığı günün üzerinden 24 saatten fazla bir süre geçmesine rağmen yasağın devam etmesi, AKP'yi eleştirilerin odağı haline getirdi.

“AKP OY KAYBI YAŞAMAYA MAHKUM”

Tepkiler çığ gibi büyümeye devam ederken ASAL Araştırma direktörü Adem Belede, sosyal medya hesabından AKP’ye yönelik dikkat çeken bir iddiada bulundu.

X hesabından paylaşım yapan Belede, Instragram’ı kapatma kararının AKP üzerinde yaratacağı etkiyi şöyle açıkladı: Ekonomi/hayat pahalılığı devam ettiği müddetçe AK Parti oy kaybı yaşamaya mahkum. Emekli/asgari ücretlilerinde temmuz ayı içerisinde beklentileri karşılanmadı. Ülkenin en önemli ikinci sorunu ‘mültecilerin’ ülkelerine gönderilmesi elzem.

BAKAN URALOĞLU’NDAN “GÖRÜŞME HALİNDEYİZ” MESAJI

BTK kararıyla kapatılan Instagram’ın ne zaman açılacağına ilişkin tartışmalar sürerken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Instragram ile görüşme halinde olduklarını ve gerekli hassasiyeti gösterdikleri takdirde üzerlerine düşeni yapıp yasağı kaldıracaklarını duyurdu.

Gündem Haberleri