IŞİD şüphelisi Diyanet’in camisinde yakalandı

Yaşanan darbenin ardından Mısır’dan kaçan Müslüman Kardeşler mensubu Aslan H., Katar’ın ardından İstanbul’a geldi. Diyanet’e bağlı bir camide gönüllü olarak çalışan şahıs, IŞİD soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Ülkesi Mısır’da lise öğretmeni olan 66 yaşındaki Aslan H. Abdülfettah Sisi’nin askeri darbesinin ardından Mısır’ı terk etti. Müslüman Kardeşler (İhvan-ı Müslimin) hareketinin birçok mensubu gibi darbecilerin hedefinde olan Aslan H., 2015- 2019 yılları arasında eşi ile birlikte Katar’da yaşadı. Burada da öğretmenlik yapan şahıs ve eşi 2019 yılında İstanbul’a yerleşti.

CAMİDE GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞIYORDU

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alan Aslan H., Küçükçekmece’de yaşamaya başladı ve Aslan H. bu süreçte, sahip olduğu bilgi birikimini paylaşmak istediğini ifade ederek Küçükçekmece Müftülüğü ile temasa geçti. Müftülüğün onayı ile birlikte Kanarya Mahallesi’nde bulunan Hacı Osman Camii’nde gönüllü olarak görev yapmaya başladı.

IŞİD ŞÜPHESİ İLE GÖZALTINA ALINDI

Camide, Arapça ve Kur'an dersleri veren Aslan H., geçtiğimiz günlerde gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Aslan H.’nin IŞİD şüphesi ile gözaltına alındığı belirtildi.

Şahsın emniyet ve savcılık sorgusunda bir dizi IŞİD şüphelisi ve gruba ilişkin soru soruldu ve Aslan H.’den bu kişi ve gruplarla ilgili bildiklerini anlatması istendi.

AVUKATLARI İTİRAZ ETTİ

Cep telefonuna ve evde bulunan bir miktar parasına el koyulan Aslan H.’nin avukatları 7 Ağustos günü savcılığa itiraz dilekçesi sundu ve müvekkillerinin yanlışlıkla soruşturmaya dahil edildiğini iletti.

Savcılık başvuru dilekçesinde, Aslan H.’nin mensup olduğu Müslüman Kardeşler hareketi ile IŞİD’in taban tabana zıt oldukları ifade edilirken el konulan para ile cep telefonunun da iadesi talep edildi.

Gündem Haberleri