İsrail’deki Türk Büyükelçiliği üzerinde İsrail bayrağı uçurdular

Son dönemde, Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkiler iyice gerilirken iki ülke arasında bir kriz daha yaşandı. İsrail başkenti Tel Aviv’de bulunan Türk Büyükelçiliği’nin üzerinde İsrail bayraklı İHA uçuruldu.

Son günlerde art arda yaşanan olaylar, Türkiye ve İsrail’i bir krizin eşiğine getirdi. Yaşanan son olay ise, bu krizi daha da derinleştirdi. İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bulunan Türk Büyükelçiliği’nin üzerinde bir insansız hava aracı (İHA) tarafından İsrail bayrağı açıldı.

İnsansız hava aracını, İsrailli sosyal medya fenomeni Ohad Ben Hamo'nun yönettiği ifade edilirken Hamo, söz konusu görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. ABD'de bulunan Yahudi Haber Ajansı, büyükelçiliğin üzerindeki İsrail bayrağının görüntülerini sosyal medya hesabından, "Türkiye NATO'nun İsrail'i savunmasını engelliyor" notuyla paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin, İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğrayarak öldürülmesinin ardından Türkiye’nin bir günlük milli yas ilan etmesine ve büyükelçilikteki bayrakların yarıya indirilmesine İsrailli yetkililer tepki göstermişti.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, bu durum üzerine Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırmıştı ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımlarda bulunmuştu.

Gündem Haberleri