İstanbul ve birçok il için sağanak yağış uyarısı!

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekleniyor. Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde yerel olarak şiddetli yağışlar, ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması tavsiye ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde hava durumuna ilişkin son tahminlerini açıkladı. Kuzey, iç ve batı kesimlerde hava parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Konya, Niğde, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat, Artvin ve Ankara'nın kuzey ve doğu ilçeleri ile Hatay çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık geçecek.

HAVA SICAKLIĞI MEVSİM NORMALLERİNDE SEYREDECEK

Hava sıcaklıkları Marmara Bölgesi'nde 3 ila 5 derece artacak, diğer bölgelerde mevsim normallerinde devam edecek. Rüzgarlar genellikle kuzeyli yönlerden esecek, güney kesimlerde ise hafif ve orta kuvvette batılı rüzgarlar görülecek.

ANİ SEL VE YILDIRIM UYARISI

Yağışların Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, Hatay, Afyonkarahisar, Sakarya, Muğla, Ordu, Giresun, Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemle tavsiye ediliyor.

BÖLGESEL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Marmara, parçalı ve çok bulutlu; doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, Sakarya çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Ege, parçalı ve az bulutlu; iç kesimlerde öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Afyonkarahisar ve Muğla'nın iç kesimlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Akdeniz, parçalı ve çok bulutlu; Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ve Hatay çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, iç kesimlerde ve Hatay’da kuvvetli yağışlar bekleniyor.

İç Anadolu, parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Konya, Niğde, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat ve Ankara’nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.

Karadeniz, parçalı ve çok bulutlu; Orta ve Doğu Karadeniz ile Artvin çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, iç kesimlerde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Doğu Anadolu, parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu, az bulutlu ve açık; batısının yer yer parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor.

Gündem Haberleri