İstanbul'da toplu taşımaya zam hazırlığı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), yarın yapılacak Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında konuşulacak gündem maddeleri belli oldu. İBB’nin işlettiği ulaşım hatlarına yüzde 13 zam yapılması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), en son ocak ayında yüzde 18’lik zam yapılan toplu taşıma ücretlerinde değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Zeytinburnu'ndaki 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde yarın gerçekleşecek olan UKOME toplantısının gündem maddeleri belli olurken toplantıda toplu taşıma ücretlerinin düzenlenmesine dair teklifin de görüşüleceği netlik kazandı.

TAM BİLET ÜCRETİ 20 LİRA OLACAK

Yarın yapılacak UKOME toplantısında görüşülecek yüzde 13'lük zam teklifinin kabul edilmesi durumunda, şimdilerde metro ve otobüslerde 17.70 TL olan İstanbulkart kullanım ücreti 20 TL'ye çıkarılacak.

ADALAR'DAKİ ARAÇ SORUNU DA GÖRÜŞÜLECEK

UKOME toplantısı için belirlenen 22 maddelik gündem listesinde, tartışmalara yol açan ve Ada halkı tarafından şiddetle eleştirilen Adalar'da bulunan elektrikli araçlarının da bulunduğu öğrenildi. Toplantıda, Adalıların "azmanbüs" olarak tanımladıkları elektrikli minibüslerin durumuna ilişkin yeni bir adım atılması değerlendiriliyor.

Gündem Haberleri