İstanbulkart’taki öğrenci indirimi için 30 yaş sınırı kararı yargıya taşındı

İBB tarafından uygulamaya konan 30 yaş üstü öğrencilerin "Öğrenci İstanbulkartı"ndan yararlanamayacakları düzenleme sonrasında, İBB AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, İBB Meclisi'nin aldığı kararın iptali için dava açtı.

Türkyılmaz, sosyal medya üzerinden duyurduğu açıklamada, kararın anayasa ile güvence altına alınan eşitlik ilkesine aykırı olduğunu vurguladı. "30 yaş üstü öğrencilerin ulaşımda 'Öğrenci İstanbulkartı'ndan yararlanamayacağına ilişkin İBB uygulamasının iptali için davamız açılmıştır," şeklindeki ifadesiyle bu düzenlemenin toplumsal eşitsizlik yaratacağına dikkat çekti.

Dava dilekçesinde, İBB Meclisi'nin aldığı kararın, öğrenci tanımına yaş kısıtlaması getirilerek toplumsal eşitsizlik yarattığı ve anayasal eşitlik ilkesine aykırı olduğu belirtildi. Ayrıca, "Kamunun gelir-gider dengesinin sağlanması amacıyla uzun yıllardır uygulanan 'Öğrenci İstanbulkartı' kullanıcı kapsamının makul bir gerekçe olmadan daraltılması, yaş kısıtlaması ile öğrencilere farklı muamele yapılmasını meşrulaştırmamaktadır," denildi.

Türkyılmaz, uygulamanın iptal edilmesi için vatandaşları bilgilendirmeye devam edeceğini ve destek arayışını sürdüreceğini belirtti. Bu gelişmenin, İstanbul'daki öğrenciler ve kamuoyunda geniş yankı bulması bekleniyor.

Gündem Haberleri