İstismara uğrayan Sıla bebek hayatını kaybetti!

Cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki bebek hayatını kaybetti.

Tekirdağ Malkara'da cinsel istismara uğrayan iki yaşındaki Sıla bebek, yaşamını yitirdi. Tekirdağ’da darp edilmesi sebebiyle beyin kanaması geçiren ve yapılan incelemelerde cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıkan 2 yaşındaki Sıla bebek, hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında bebeğin annesi, 18 yaşından küçük iki çocuk ve anne B.Y'nin birlikte yaşadığı kişi ile zanlılardan birinin babası da tutuklandı.

Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, dün (11 Eylül) yaptığı açıklamada:

"Maalesef ne yazık ki evladımızın cinsel istismara uğradığı adli tıp raporları ile kesinleşmiş durumda. Çocuğumuz iki yaşında, olayın oluş tarihi 5 Eylül ve 5’inden 8 Eylül’e kadar süreçte geçen üç günlük bir süre var.

Bu üç günlük süre zarfında çocuk hastaneye götürülmediği gibi ne yazık ki bugün de tutuklanan annenin olay hakkında çocuğundaki durumu fark etmesine rağmen delilleri karartması ve gizlemesi söz konusu. Annenin dün de tutuklanmasının gerekçesi buydu.

5 YAŞINDAKİ ABLA KORUMA ALTINA

Anne, çocuğun uğradığı cinsel istismarı anlamasına rağmen elde ettiği delilleri ve bulguları adli makamlarla paylaşmayarak delilleri gizliyor.

Akabinde de çocuğunu üç gün boyunca hastaneye götürmeyerek bakım yükümlülüğüne aykırı davranıyor. 5 yaşındaki abla da olaydan sonra adli makamların kararı ile koruma altına alındı." ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri