İzmir Urla'daki yangın devam ediyor! Elektrik hattından çıktı

İzmir’in Urla ilçesinde bir elektrik hattının kopması sonucunda çıkan kıvılcımlar nedeniyle başlayan yangın müdahalelere rağmen kontrol altına alınamadı. İzmir Valisi, yaptığı açıklamada, herhangi bir yerleşim yerinin tehlikede olmadığını açıkladı.

İzmir'in Urla ilçesinde, geçtiğimiz gün saat 18:00 civarında makilik alanda çıkan yangına müdahale devam ediyor. Balıklıova Mahallesi’nde bir site yakınlarındaki makilik alanda yangın çıktı. Site sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı arazözler ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler sevk edildi. Yangının siteye yaklaşması üzerine jandarma ve AFAD ekipleri tedbir amaçlı olarak sitenin tahliyesini başlattı. Havanın aydınlanmasıyla birlikte ise yangına havadan da müdahale edilmeye başlanırken ekiplerin müdahalesi sürüyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Süleyman Elban, Urla ilçesinin Balıklıova Mahallesi yakınlarında makilik alanda çıkan yangın sebebiyle bölgede bulunan bir sitenin tahliye edildiğini ifade etti. Yangın söndürme çalışmaları ile ilgili yetkililerden bilgi alan Elban, yangına bölgede kopan bir elektrik hattından çıkan kıvılcımların yol açtığını açıkladı.

Vali Elban, "Ekipler hızlı müdahale etmesine rağmen belli oranda yangın maalesef yayıldı. Bölgede 440 konuttan oluşan bir yazlık site var, bu site dışında herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmiyor. Bu siteye de ulaşmaması ve can, mal kaybı olmaması için tüm ekiplerimiz yoğun bir şekilde oraya yangının ulaşmaması için çalışıyor. Vatandaşlarımızın da bir riske girmeden oradan ayrılması için uyarıya bulunduğumuzda, vatandaşlarımın büyük çoğunluğu uyarımızı dikkate alarak evlerini terk ettiler.” ifadelerini kaydetti.

MSB'DEN HELİKOPTER DESTEĞİ

Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İzmir’deki yangını söndürme çalışmaları için 2 helikopter daha görevlendirilerek TSK’ya ait bölgedeki helikopter sayısı 8’e çıkartıldı. Şu an için toplam 13 helikopter ile İzmir, Aydın ve Bolu’daki yangınları söndürme çalışmalarına destek sağlamayı sürdürüyoruz" denildi.

BELEDİYE BAŞKANI BÖLGEDE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'la birlikte Urla İlçesi Küçükbahçe Mahallesi'nde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarını inceledi.

Yangına ilişkin açıklamalarda bulunan Cemil Tugay, "Yangının akşam üzeri saat 18.00 civarı yüksek gerilim hattından başladığını söylüyor arkadaşlarımız. Şu saatlerde çok sert yoğun rüzgarla birlikte durdurulamıyor. Biraz aşağıda bir koy var. O koyda bir site var. Gelince koyu ve İltur sitesi. 85 ev var. Onları boşaltmış durumda arkadaşlarımız ve itfaiye amirlerimiz orayı güvene aldılar. Yani bu yangının siteye ulaşmaması için onlar o bölgede önlemi aldılar.” ifadelerini kullandı.

Sert rüzgarda yangının durdurulamadığını belirten Tugay, “Meteorolojinin bildirdiğine göre sabah dört civarında rüzgar yavaşlayacak. Belki ondan sonra daha etkili müdahale yapılabilir epeyce sayıda itfaiye aracımız, tankerimiz burada. Yeni araçlarımız da yolda rüzgarın hafiflemesinden sonra etkili bir müdahaleyle söndürmeyi planlıyoruz. Maalesef kötü yangınlardan birini de bugün burada yaşıyoruz" açıklamasında bulundu.

"ÇOK YETERSİZ BİR MÜDAHALEYDİ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ise "Biz buraya geldiğimizde Büyükşehir Belediye Başkanımız, Yamanlar tarafındaydı ama büyükşehir ekipleri buradaydı. Büyükşehir itfaiyesi buradaydı. İZSU'nun ekipleri buradaydı. Ormandan da sadece iki tane araç vardı burada. Onlara da teşekkür ediyoruz ama çok yetersiz bir müdahaleydi.” ifadelerini kaydederken büyük şehir ekiplerinin ormanlık alana izin olmadan çıkamadığını belirtti.

“Büyükşehir ekipleri yangının yayılmasını engelledi ama çok yüksek rüzgarla başkanımızın söylediği gibi yayıldı. Büyükşehir belediye başkanımız gerekeni söyledi. Karaburun ve Urla belediye başkanı da olayın başından beri burada. Büyükşehir ekipleri canla başla çalışıyorlar. Biz de süreci takip ediyoruz" açıklamasını yapan Bakan, sitenin tahliyesi sırasında orada olduklarını ifade etti.

Tahliye yapılırken yaşlı bir teyzenin çaresizce dolaştığını ileten Bakan, “Belediye başkanlarımızla beraber yanına gittik. Demans hastası çok yaşlı bir ablası varmış. Ne yapacağını bilemiyor. Urla Belediye Başkanımız Selçuk Balkan, 'ben arabanızı kullanırım' dedi. Belediye başkanımız arabalarını kullandı, onları dışarıya çıkarttık. Kendi aracımızı da diğerlerine verdik. Biz orada bir süre mahsur kaldık üçümüz. Daha sonra bizi araçla geldiler aldılar. Sanırım bir ev yandı orada" dedi.

Gündem Haberleri