İzmir’de Elektrik Kablolarını Yine Açıkta Bıraktılar

İzmir’de geçtiğimiz günlerde, yolda açık bir halde bırakılan elektrik kabloları nedeniyle 2 kişinin yaşamını yitirmesi gündemi sarsmıştı. Yaşanan bu ihmalin ardından İzmir’in Foça ilçesinde de elektrik kabloları açık bir biçimde görüntülendi.

Geçtiğimiz günlerde, 2 yurttaş caddede açık bir halde bulunan elektrik kabloları nedeniyle akıma kapılıp hayatını kaybetmişti. İzmir’in Konak ilçesinde yaşanan bu olay, kamuoyunun tepkisine yol açmış ve göz göre göre yaşanan bu olay sebebiyle yurttaşlar yetkililere tepki göstermişti.

Bu kez, Foça ilçesinde sokağın ortasında açıkta bırakılan elektrik kabloları görüntülenirken akıllara birkaç gün önce yaşanan hazin olay geldi. Sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntülerde, açık olan kabloların bulunduğu sokaktan insanların geçtiği fark edildi.

Söz konusu görüntüler günden yaratırken Foça Belediyesi'nden konu hakkında bir açıklama geldi. Belediye, yaptığı açıklamada, kabloların yol yenileme çalışmaları sırasında açıkta bırakıldığını ve hiçbirinden elektrik geçmediğini ifade etti.

Gerçekleştirilen açıklamada, söz konusu bölgede 2023 yılında İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan alınan izinle yol yenileme çalışmaları yapıldığı belirtilirken “Sit alanı olan bölgede yapılan bu yolların kazılıp tekrar yenilemeye ihtiyaç kalmaması, dolayısıyla kamu zararı oluşturulmaması amacıyla aydınlatma direkleri için herhangi bir elektrik hattına bağlı olmayan kabloların uçları ileride kullanılmak üzere dışarıda hazır bırakılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, görünen elektrik kablolarının hiçbirinde enerji bağlantısı olmadığı iletildi ve “Gediz Elektrik sisteminden de kabloların tamamen boşta oldukları kontrol edilebilir." ifadesi kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

İzmir Konak’ta şiddetli yağış sırasında yolda bulunan su birikintisinden geçmeye çalışan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, sokakta bulunan elektrik kabloları nedeniyle elektrik akımına kapılmış ve yaşamlarını yitirmişti.

Olay hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında, 29 kişi gözaltına alınmıştı.

Gündem Haberleri