İzmir'deki elektrik faciasında istenen ceza belli oldu - Son dakika

İzmir'de sağanak yağmur sırasında caddeden geçerken elektrik akımına kapılan İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz'in hayatını kaybetmesiyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. 42 sanık hakkında 15 yıla kadar hapis istendi.

İzmir’in Konak ilçesinde, sağanak yağmur sırasında caddenin karşısına geçmek isteyen İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz, sokakta açık bırakılan elektrik kabloları nedeniyle elektrik akımına kapılmış ve hayatlarını kaybetmişlerdi. Konuya ilişkin yürütülen soruşturmada 42 kişi hakkında istenen ceza belli oldu.

Aralarında; Gediz Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel, İZSU Genel Müdürür Gürkan Erdoğan, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, Adana Belediyesi Genel Sekreteri İZSU eski Genel Müdür Ali Hıdır Köseoğlu, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Gediz Elektrikten Dağıtım Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım ve Yapım İşleri Sorumlusu Uzmanı Alper Doğan'ın da bulunduğu 13'ü tutuklu 42 kişi hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi.

NE OLMUŞTU?

İzmir’in Konak ilçesinde, sokakta açıkta bulunan elektrik kabloları nedeniyle bir facia yaşandı. Sağanak yağmur esnasında sokakta yürüyen Özge Ceren Deniz ve ona yardım etmeye çalışan İnanç Öktemay, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. Olay hakkında yürütülen soruşturmada, İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı Barış K. ve GDZ Elektrik Ege Bölge Müdürü ve Operasyon Yetkilisi Ali S’nin de aralarında bulunduğu 14 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Diğer şüphelilerden 7’si hakkında ev hapsi, 6’sı hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı kararı verilmesine hükmedilmişti.

Gündem Haberleri