İzmir’deki elektrik faciasından sorumlu şirket şikayetlere yıllarca kulak tıkamış

İzmir Konak’ta iki kişinin elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmesinde sorumluluğu bulunan şirketin, gelen şikayetleri yıllarca dikkate almadığı ortaya çıktı.

İzmir’in Konak ilçesinde 12 Temmuz günü, şiddetli yağış sırasında su birikintisine basan 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz ve 44 yaşındaki İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesine ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan fezlekede yer alan tanık ifadeleri GDZ Elektrik hakkındaki gerçeği ortaya çıkardı.

GDZ Elektrik’in, birçok esnaf tarafından defalarca arandığı gün yüzüne çıkarken çok sayıda esnaf, sorunun 5-6 yıldır devam ettiğini ve İZSU’nun mazgal çalışmasından önce de elektrik kaçağı olduğu hakkında şikayette bulunduklarını anlattı.

Görgü tanığı ve esnaf E.E.Ç., konuya ilişkin verdikleri ifadelerinde, “Birkaç tane sokak hayvanının burada elektrik akımına kapıldığına şahit oldum. Konu haber olarak medyada yayımlandıktan sonra Gediz Elektrik görevlileri bu bölgeye geldiler ve dumanın çıktığı bölgeyi kazdılar. Elektrik kablolarını değiştirdiler ve kazdıkları yeri tekrar kapattılar.” açıklamasında bulundu.

Çalışmalardan sonra da, yağmur yağdığında kaldırımdan dumanların çıktığını ifade eden E.E.Ç., “Ben durumu tekrar tekrar ilettim ancak çalışma yapılmadı” ifadesini kullandı.

Gündem Haberleri