İtirafçı katilin amcası olduğunu söyledi

Günlerdir büyük bir sır perdesi arkasında kalan 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesi olayına dair şüpheli amca Salim Güran'ın katil olduğunu itirafçı Nevzat Bahtiyar söyledi.

Narin Güran cinayetine dair son gelişmede itirafçı Nevzat Bahtiyar verdiği ifadesinde katilin Narin'in amcası olduğunu söyledi.

Nevzat Bahtiyar, mahkemede "Narin'in cesedini amcayla birlikte aracıma koyduk. Sonra evime gittim. Orada çuvala koydum. Aracıma tekrar koyarak dereye gittim. Cesedini derenin kenarına bıraktığım zaman üzerine bir taş koyduğumu hatırlıyorum. Cesedin bulunduğu çuvalı suyun kenarındaki doğal kayanın dibine yerleştirdim. Üstüne taş koydum. Dışarıdan bakınca orada bir şey olduğu anlaşılmıyordu." dedi ve ekledi...

"ARİF'İN KIZINI ÖLDÜRDÜM, SEN DE BU CESEDİ ALIP YOK EDECEKSİN YOKSA..."


"Savcılıkta verdiğim ifademde geçen Salim'in bana dediği Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm şeklindeki ifade doğrudur. Daha önce ifademde bu durumdan bahsetmemiştim çünkü Salim Güran'dan korkmuştum." sözlerine yer verdi.

İTİRAFÇI NEVZAT BAHTİYAR'IN TUTUKLAMA KARARI


"Soruşturmanın henüz tamamlanmamış oluşu ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 5. maddesinde öngörülen geçerli şüphe sebeplerinin, Anayasanın 19. maddesinde belirtilen kuvvetli belirtinin ve CMK'nin 100/1. maddesinde öngörülen kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin mevcut olduğu müsnet suç için kanunda öngörülen cezanın alt ve üst sınırı, müsnet suçun CMK 100/3. maddesinde belirtilen katalog suçlardan oluşu, verilmesi beklenen cezaya göre şüphelinin kaçma ihtimalinin kuvvetle muhtemel bulunması, tutuklama tedbirinin ölçülü olması ve bu safhada adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağı anlaşıldığından şüphelinin CMK 100 ve devamı maddeleri gereğince tutuklanmasına karar verilmiştir." olarak kayıtlara geçti.

Salim Güran'ın avukatı Seda Toğrul'un da davadan çekildiğini, Salim Güran'ın vekilliğini bıraktığını açıklamasının ardından duruşmanın seyrinin nasıl ilerleyeceği de şimdilik merak konusu...

Gündem Haberleri