Katliam yasası Kadıköy'de protesto edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen ve sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açtığı için yoğun tepkilere yol açan katliam yasası, 30 Temmuz’da onaylandı ve yürürlüğe girdi. Yurttaşlar, Kadıköy’de toplanarak yasayı protesto etti.

AKP tarafından Meclis’e sunulan ve sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan katliam yasası, TBMM Genel Kurulu’nda Meclis tatile girmeden hemen önce onaylanarak Cumhurbaşkanı imzasıyla yürürlüğe girdi.

Söz konusu yasaya tepkiler çığ gibi büyürken katliam yasasını protesto etmek amacıyla İstanbul Kadıköy’de toplanan Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği (SOHAYKO) üyeleri ve hayvanseverler, bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan ortak açıklamada, istatistiklere göre ülkemizde barınaklardaki köpek kapasitesinin yaklaşık 150 bin olduğu vurgulanırken “Son 20 yılda 200 barınak bile açamamış bir iktidarın 4 yılda en az 4000 barınak açtıracağını iddia edip buna inanmamızı bekliyorlar. Biz barınak istemiyoruz. Zaten hayvanları o barınakların kapalı kapıları arkasında katledeceksiniz” denildi.

ÖZGÜR ÖZEL’E SESLENDİLER

Basın açıklaması sırasında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de seslenen yurttaşlar, verilen sözlerin tutulması ve CHP'li belediyelerin sokak hayvanlarını toplamaması çağrısında bulundu. Diğer yandan, veterinerler ve Veteriner Hekimler Odası da, onaylanan katliam yasasına uymayacaklarını ifade etti.

Gündem Haberleri