Katliam yasasına “evet” diyen AKP’li vekilin gerekçesi "pes” dedirtti

TBMM Genel Kurulu’nda, katliam yasası için “evet” oyu kullanan AKP’li Zehranur Aydemir’in gerekçesi sosyal medyada gündem yarattı. Kullanıcılar, eleştiri oklarının hedefi olan Aydemir’e “Keşke tedavi olsaydınız…” diyerek tepki gösterdi.

AKP ve MHP'nin oylarıyla TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ve sokak hayvanlarının öldürülmesinin yolunu açan kanun teklifinin yankıları halen devam ederken, yasaya “evet” diyen bazı milletvekilleri sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu. O milletvekillerinden biri olan, AKP Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, evet oyu verme kararının gerekçesi olarak ‘çocukluk travmalarını’ gösterdi. Tepkiler çığ gibi büyüdü.

‘KÖTÜ ANILARIM VAR…’

Sosyal medya hesabından ‘Evet’ oyu ile paylaşımda bulunan Aydemir, “Ankara’da büyüyen biri olarak benim de sokak köpekleriyle ilgili kötü hatıralarım var. Sokakta oyun oynamaktan korkardım. Liseye başlayana kadar okula ailem bırakırdı, tek başıma gidemezdim. Ailemin en büyük korkusu köpeklerden kaçarken araçlara dikkat etmeyişimdi. İtiraf edelim ki hepimizin benim gibi hikayeleri var.” ifadelerini kaydetti.

Bugün birçok çocuğun aynı korkuyu yaşadığını kaydeden Aydemir, “Birçok aile aynı endişeleri taşıyor. Artık daha fazla kardeşimizin hayatlarını etkileyecek travmalara maruz kalmaması için, Büyüklerimizin evlerine hapsolmaması için, sokaklarımızın huzura ve güvene kavuşması için, milletimizin genel bir talebi olan sahipsiz sokak köpekleri sorununu ortadan kaldırmak için, EVET dedik. “ açıklamasını yapan Aydemir, Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin engelleme girişimlerine rağmen Genel Kurul’da kabul edilerek yasalaştığını iletti.

Aydemir, açıklamasında, “Her ne kadar birileri millete dirense de biz hakimiyetin millete ait olduğunu bir kez daha gösterdik. Kardeşlerimize, büyüklerimize, çok sevdiğimiz milletimize, hepimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Aydemir’in söz konusu ifadelerine tepki yağarken yurttaşlar Aydemir’e, “Keşke tedavi olsaydınız” yorumunda bulundu.

Gündem Haberleri