Mehmet Şimşek: ‘Yeni firmalar sırada’! 6 milyar lira rekor ceza kesildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı müfettişleri, bir firmanın kayıt dışı gelir elde ettiğini belirleyerek 6 milyar lira ceza uyguladı.

Sigara üreticisi bir firmaya, kayıt dışılığı önlemek amacıyla rekor bir ceza verildi. Tütün ürünleri üreten bu firmanın kayıt dışı gelir elde ettiği tespit edilerek 6 milyar lira ceza kesildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yüksek kazanç elde edenlerden daha fazla vergi alınacağını vurgulayarak, vergi denetimlerinin sıkılaştırılacağını belirtti.

Vergi Denetim Kurulu, büyük mükellefler üzerinde yürütülen incelemelere devam ediyor ve "randıman analizi" yöntemiyle gerçek üretim miktarlarını tespit etmeye çalışıyor. Bu analizlerde, işletmelerin imalat girdileri ile üretilmesi gereken ürünlerin karşılaştırılması yapılıyor.

Tütün ürünleri imalatında bu yöntem kullanılarak, firmanın kayıt dışı hasılat elde ettiği ve bazı belgelerin yasal kayıtlara dahil edilmediği belirlendi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, vergi müfettişlerinin denetimlerine devam edeceğini ve bu süreçte fiili envanter çalışmaları yapacaklarını belirtti. Bakan Şimşek, "Kayıt dışılığın önüne geçerek vergi adaletini artırmakta kararlıyız" ifadelerini kullanarak, vergi gelirlerinin vatandaşların refahına ve ülkenin istikrarına yönlendirileceğini vurguladı.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

Bakan Şimşek, haberi sosyal medya hesabından da paylaşarak şu ifadelere yer verdi:

"Kayıt dışılıkla her alanda etkin yöntemlerle mücadele ediyoruz!

Büyük işletmelerin gerçek üretimlerini tespit etmek için yoğun randıman incelemeleriyle hammaddeden nihai ürüne giden süreci kontrol ediyoruz. Dürüst mükelleflerimizin her daim yanındayız, risk analizlerimizle kayıt dışılıkla yoğun mücadeleye devam edeceğiz."

Gündem Haberleri