Kelebek ihalesi duyanları şaşırttı! O belediye 51 bin kelebek alacak

Konya'ya 51 bin renkli misafir geliyor! Selçuklu Belediyesi'nin düzenlediği ihale ile binlerce kelebek, Türkiye'nin ilk tropikal kelebek bahçesine taşınacak.

Türkiye'nin ilk ve en büyük tropikal kelebek bahçesine ev sahipliği yapan Konya, kelebek severleri heyecanlandıracak bir gelişmeye sahne oluyor. Selçuklu Belediyesi, bahçedeki kelebek popülasyonunu artırmak için 51 bin adet yeni kelebek satın almak üzere harekete geçti. Bu kapsamda düzenlenen ihale ile kelebek bahçesi, daha da büyüleyici bir hale gelecek.

İhale kapsamında 51.525 canlı kelebek pupası satın alınacak. İhale tarihi 15 Ağustos 2024 olarak belirlendi.

TESLİMAT HAFTADA 1 KEZ OALCAK

İhaleyi kazanan firmanın 1 Eylül 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar partiler halinde kelebek teslimatı yapması bekleniyor. Teslimat periyotları ise haftada 1 kez olacak şekilde planlanacak.

Mimarinin ve doğanın kusursuz bir uyumunu sergileyen Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, 2015 yılından itibaren Türkiye'nin ilk ve Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanlarından biri olarak dikkat çekiyor. 7 bin 200 metrekarelik alana yayılan bu eşsiz yapı, 630 ton çelik ve 1730 adet camın bir araya gelmesiyle inşa edilmiş. Tropikal bir ormanı andıran bu yapay ekosistem, binlerce kelebeğe doğal bir yaşam alanı sunarken, ziyaretçilere de unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

Gündem Haberleri