Kerem Kınık'ın kızının avukatı Kızılay yöneticisi çıktı

İstanbul’un Beykoz ilçesinde kazaya karışarak 17 yaşındaki motosikletli gencin ölümüne yol açan eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık'ın avukatının Kızılay yöneticisi olduğun ortaya çıktı.

Beykoz'da 9 Temmuz günü meydana gelen olayda, 17 yaşındaki Batın Barlasçeki'nin ölümüne sebep olan eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık hakkında dava açıldı ve Kınık için 15 yıla kadar hapis istendi.

BirGün'den İsmail Arı'nın aktardığına göre, Fatma Zehra Kınık’ın avukatlığını, Ticaret Bakanlığı’na bağlı Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’ne (MERSİS) göre Kızılay Bakım A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyesi olan Osman Baturhan Dursun’un yaptığı açığa çıktı.

Kızılay Bakım A.Ş. ise, Türk Kızılayı’na bağlı bulunan şirketlerden biri. Ayrıca, Dursun’un Numan Kurtulmuş’un kurucusu olduğu HAS Parti’den milletvekili adayı olduğu ve bir dönem de Yeşilay Genel Sekreteri olarak görev yaptığı ifade edildi.

DURUŞMA 30 EKİM’DE GÖRÜLECEK

Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçlarından iddianame hazırlandı. Duruşma ise 30 Ekim’de görülecek. Hazırlanan iddianamede, Fatma Kerem Kınık'ın 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Gündem Haberleri