KPSS 2024 Alan Bilgisi soru ve cevapları açıklandı

2024-KPSS alan bilgisi soru ve cevapları, sınavın 3’üncü oturumunun tamamlanmasının sonrasında yayımlandı. ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, adaylar KPSS alan bilgisi sınav sorularına online olarak ulaşabilecek.

Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) Alan Bilgisi sınavları 20-21 Temmuz tarihlerinde yapıldı. Sınavın tamamlanmasının ardından 2024-KPSS Alan Bilgisi soru ve cevapları paylaşılırken ÖSYM'nin resmi internet sitesinde ve sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "2024-KPSS: Alan Bilgisi Oturumlarının Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı" ifadeleri kullanıldı.

Kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkiler bölümlerinden oluşan 2024-KPSS Lisans Alan Bilgisi 1’inci oturumu ve hukuk, iktisat, maliye bölümlerinden oluşan 2’inci oturumu 20 Temmuz günü tamamlanmıştı.

Alan bilgisi sınavının 3’üncü oturumunun sonrasında gözler, ÖSYM KPSS Alan Bilgisi sınavı soru ve cevapları görüntüleme ekranına çevrildi. KPSS’ye başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı’nda bulunan bütün sorulara 21 Temmuz 2024 tarihinde saat 14.05'ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle 10 gün boyunca erişim sağlayabilecek.

KPSS ALAN BİLGİSİ SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

SORU - CEVAP DUYURUSU

ÖSYM tarafından konuya ilişkin yapılan duyuruda, "20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde uygulanan 2024-KPSS Lisans Sınavı’nın Alan Bilgisi oturumlarına ait (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Hukuk, İktisat, Maliye, İşletme, Muhasebe ve İstatistik)Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarları’nın % 10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Sınava katılan adayların Temel Soru Kitapçığı’nda bulunan sınav sorularına, 21 Temmuz 2024 tarihinde saat 14.05'ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebileceği belirtilirken kitapçığın görüntüleme süresinin 31 Temmuz 2024 tarihinde saat 23.59’da biteceği vurgulandı.


Gündem Haberleri