LGS Yerleştirme esas birinci nakil sonuçları duyuruldu

LGS yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları açıklandı ve "meb.gov.tr" adresinden erişime sunuldu. İkinci nakil başvuruları 29 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında alınacak, sonuçlar ise 5 Ağustos'ta ilan edilecek.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları bugün açıklandı. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, 22 Temmuz'da açıklanan ilk yerleştirme sonuçlarının ardından, birinci nakil sonuçları "meb.gov.tr" adresinden erişime sunuldu. Bu sonuçlar, öğrencilerin yerleştirme sürecinde kendilerine en uygun okulları seçme fırsatı sundu.

İKİNCİ NAKİL SÜRECİ BAŞLIYOR

Yerleştirmeye esas ikinci nakil başvuruları, 29 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Bu süreçte öğrenciler, birinci nakilde yerleştirilemedikleri okullar için yeni tercihlerini yapabilecekler. İkinci nakil sonuçları ise 5 Ağustos'ta ilan edilecek.

YERLEŞTİRME SÜRECİ 16 AĞUSTOS'TA TAMAMLANACAK

İkinci nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından, 6 - 14 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlar için yeni bir yerleştirme süreci başlayacak. Bu dönemde, herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yerleştirme başvuruları alınacak. Bu başvurular sonucunda, yerleştirme süreci 16 Ağustos'ta tamamlanacak.

Gündem Haberleri