Mahkemeden flaş karar: VPN kullananlara para cezası uygulanacak!

Yüksek Mahkeme kararını verdi. VPN kullananlara para cezası kesilecek.

Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes'in, Elon Musk'ın sahip olduğu X platformuna erişimi engelleme kararı aldığı belirtildi. Açıklamada, şirketin Brezilya'da yasal bir temsilci atamadığı sürece ve ödenmemiş para cezaları mevcutken kararın yürürlükte kalacağı vurgulandı.

VPN KULLANAN KİŞİLERE CEZA KESİLECEK

Ayrıca, internet hizmeti sağlayıcılarına ve uygulama mağazalarına X platformuna erişimi 5 gün içinde engellemeleri talimatı verildi. VPN gibi yöntemlerle X'e erişmeye çalışan kişi veya kuruluşlara ise para cezası uygulanacağı ifade edildi.

Elon Musk da X'ten yaptığı paylaşımda, "İfade özgürlüğü, demokrasinin temel taşıdır ve Brezilya'daki seçilmeyen sözde yargıç, bunu siyasi nedenlerden dolayı yok ediyor." diyerek karara tepki gösterdi.

X, MAHKEMENİN TALEBİNİ REDDETTİ

Brezilya'da Yüksek Mahkeme, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkındaki "darbe girişimi" soruşturması çerçevesinde, X platformundaki bazı kullanıcılar hakkında bilgi talep etmiş ve bazı hesapların engellenmesini istemişti.

Ancak Elon Musk, mahkemenin bu isteğini yerine getirmeyerek X'in Brezilya'daki ofisini kapatma kararı almıştı. Yüksek Mahkeme, platforma ülke genelinde yasal bir temsilci ataması için X'e 24 saat süre tanımış ve bu süre içinde işlem yapılmaması durumunda platforma erişim yasağı getireceğini açıklamıştı.

Gündem Haberleri