Marmara Depremi unutulmadı! Hayatını kaybedenler anıldı

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenleri anmak amacıyla çeşitli programlar düzenlendi.

Kocaeli'nin Kavaklı sahilinde düzenlenen törende, Gölcük merkezli depremde hayatını kaybedenler için İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu bir konuşma yaptı. Karaloğlu, deprem ve diğer afetlerde yaşamını yitirenler için Allah'tan rahmet diledi.

Karaloğlu, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin ardından toplum olarak afetlere karşı daha bilinçli ve dayanıklı hale geldiklerini, devlet olarak ise daha etkili bir koordinasyon sağladıklarını belirtti. Ayrıca, bütüncül bir afet yönetimi anlayışıyla Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) kurulduğunu vurguladı.

SAKARYA'DA HAYATINI KAYBEDENLER DUALARLA ANILDI

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası ilahiler ve kasideler seslendirildi.

Marmara Depremi'nin etkilerini anlatan programda, Türk Kızılay katılımcılara çeşitli ikramlar sundu.

Programda bir konuşma yapan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Türkiye'de meydana gelen depremler sonucunda binlerce insanın yaşamını yitirdiğini veya yaralandığını belirtti.

Karadeniz, AFAD’ın 81 ilde uyguladığı risk azaltma eylem planları çerçevesinde yürütülen çalışmalardan bahsetti ve yerel yönetimlerin bu alandaki önemli katkılarına dikkat çekti.

YALOVA'DA "SESSİZ YÜRÜYÜŞ" GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kurumlar tarafından düzenlenen stantların ziyaret edilmesiyle başlayan etkinlikte, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndan hareket eden kalabalık, sahildeki Deprem Anıtı'na kadar "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi.

Yürüyüşe Vali Hülya Kaya ve il protokolü de katıldı. Yürüyüşün ardından, depremde çekilen fotoğrafların sergilendiği bir sergi gezildi. Etkinliğe katılanlar, hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu mermer blokların bulunduğu anıta karanfil bıraktı.

Anı defterini imzalayan Vali Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremde hayatını kaybedenlerin acısını ilk günkü gibi hissettiklerini belirtti.

Gündem Haberleri