Meclis kana bulandı!

AKP'li Alpay Özalan'ın çirkin linç girişimi meclisi kana buladı. Kürsüye çıkan Ahmet Şık'a yönelik saldırısı mecliste kavgaya dönüştü. Güçlükle sakinleştirilen milletvekilleri yerlerine geçti. Oturuma 45 dakika ara verildi.

AKP'li Alpay Özalan'ın çirkin linç girişimi meclisi kana buladı. Kürsüye çıkan Ahmet Şık'a yönelik saldırısı mecliste kavgaya dönüştü. Güçlükle sakinleştirilen milletvekilleri yerlerine geçti. Oturuma 45 dakika ara verildi.

KANLI ZEMİN KAMERALARA YANSIDI

AKP'li milletvekili Alpay Özalan'ın, Meclis'teki konuşmasında CHP'li milletvekili Ahmet Şık'a yönelik gerçekleştirdiği şiddetli saldırı, TBMM'de büyük bir kavganın patlak vermesine neden oldu. Özalan'ın Şık'a yönelik saldırısı, meclis kürsüsünde gerçekleşti ve olay hızla kontrol dışı bir hale geldi. Özalan’ın sert çıkışları ve fiziksel müdahaleleri, diğer milletvekillerinin de tepkisini çekti. Bu sırada bazı vekiller araya girerek olayı yatıştırmaya çalıştı, ancak ortam bir süre için oldukça gerildi.

Meclisteki kavga ve arbede, yasama faaliyetlerini aksattı ve oturumun 45 dakika süreyle askıya alınmasına neden oldu. Vekillerin sakinleştirilmesinin ardından toplantı tekrar başladı.

Meclis'e kan bulaştı, Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Okan Konuralp yaralandı

Yayınlanma:

Meclis bugün tarihi anlarından birini yaşadı. Meclis'te çok sayıda yumruklu kavgaya karışan AKP'li Alpay Özalan, DEM Partili Gülistan Koçyiğit'i yaraladı. CHP'li Murat Bakan "Grup başkanvekillerine asla bir saldırı olmaz. Bu bir teamüldür" diye konuştu.

Tutuklu TİP milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesini “yok” kabul eden AYM kararından sonra muhalefetin imzalarıyla toplanan TBMM’de, AK Parti Milletvekili Alpay Özalan, kürsüdeki Ahmet Şık'a yumruk attı. Kavgada DEM Partili Gülistan Koçyiğit kaşıhdan yara aldı, CHP'li Okan Konuralp'in ise kaşı yarıldı.

Daha önce de yumruklu kavgalara sahne olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu kez kan aktı Olağanüstü toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden AKP'li Özalan vekil DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit'i yaraladı.

DEM parti toplantı aldı. Gülistan Koçyiğit'in durumunun iyi olduğu bildirildi.

MERDİVENLERDE KAN İZLERİ

Meclis Başkanlık Divanlığı önünde görülen kan lekeleri görevliler tarafından temizlendi.

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, olayla ilgili şunları söyledi: "Ahmet Şık'ın en küçük eleştirisine tahammül göstermeden saldırdılar. İkinci kez kürsüye çıktığında yine saldırdılar. Olaylar Alpay Bey (AK Partili Milletvekili) kürsüye tek başına yürüyerek Ahmet Şık'a yumruk atmasıyla başladı. DEM Parti Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit araya girerken AKP milletvekilleri kendisine bir saldırı gerçekleştirdiler."

BU SALDIRI BİR İLK

CHP'li Murat Bakan Halk TV'ye yaptığı açıklamada "Grup başkanvekillerine asla bir saldırı olmaz. Bu bir teamüldür. İlk defa grup başkanvekiline böyle bir saldırı olduğunu görüyoruz. En saygın figürlerdir, grubu temsil ederler. Bu olaydan sonra nasıl devam ederler bilemiyorum" diye konuştu.

Gündem Haberleri