Meclis’e vergi paketi sunan AKP’li vekilin şirketinin son 5 yıldır vergi ödemediği ortaya çıktı

AKP’li Milletvekili Nilgün Ök, TBMM’ye sunduğu vergi paketinin ilk imzacısı oldu ancak kendisinin ve aile şirketlerinin son 5 yıldır vergi ödemediği ortaya çıktı.

Adalet ve eşitlik vurgusu yapılarak hazırlanan yeni vergi paketinin ilk imzacısı olan AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün vergi geçmişi ortaya çelişkili bir tablonun çıkmasına yol açtı. Ök tarafından Meclis’e sunulan vergi paketi, vergi mükellefleri üzerinde artırılmış yükler getirirken KDV, ÖTV, gelir ve kurumlar vergisi gibi alanlarda sıkı düzenlemeleri kapsıyor.

SON 5 YILDA TEK KURUŞ VERGİ VERMEMİŞ

Evrensel gazetesinin aktardığına göre, AKP’li milletvekili Nilgün Ök’ün eşinin üzerine kayıtlı olan Gelişim Mühendislik isimli aile şirketinin; 2019, 2020, 2021, 2022 ve 2023 yıllarında tek kuruş vergi vermediği açığa çıktı.

Ayrıca, Ök ve ağabeyinin 2014 yılında kurduğu Doğa Plastik isimli şirket de 2021, 2022 ve 2023 yıllarında kurumlar vergisi ödemedi. Nilgün Ök, Meclis’e sunduğu vergi paketiyle, kazananlardan en azından kazançlarının %10’unu vergi olarak almaya yönelik bir düzenleme getirdiklerini ifade etmişti.

DİĞER AKP’Lİ VEKİLLERİN VERGİ GEÇMİŞİ

Nilgün Ök’ün şirketinin vergi ödememesinin tek örnek olmadığı ortaya çıkarken Cantürk Alagöz ve Refik Özen gibi isimlere ait şirketlerin de son yıllarda vergi vermediği kaydedildi. Alagöz’ün sahibi olduğu Alagöz Holding ve Özen’in sahibi olduğu Örnek Yemek, son üç yıldır vergi mükellefiyetlerini yerine getirmedi.

“VERGİ ADALETİ NEREDE?”

Ekonomist ve siyasetçiler, vergi adaleti vurgusuyla getirilen bu düzenlemelerin, vergi mükelleflerinin yükünü artırdığını ifade ederek “Vergi paketinin amacı, vergide adalet ve tabana yayılma ise, mevcut düzenleme bu hedeflerin hiçbirini gerçekleştirmiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Gündem Haberleri