Merkez Bankası ağustos ayı faiz kararını açıkladı | Son dakika

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, merakla beklenen ağustos ayı faiz kararını açıkladı. TCMB, kararını değiştirmeyerek politika faizini yüzde 50’de sabit tutma kararı aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikaları Kurulu, ağustos ayına ilişkin faiz kararını açıkladı. Politika faizi yüzde 50’de sabit tutulurken alınan karar bir önceki ayla aynı kaldı.

Merkez Bankası, nisan ayından bu yana aldığı kararlarda politika faizini sabit tutarken bir kez daha aynı karar imza attı. Bugün de, saat 14.00’de Para Politikaları Kurulu kararı sonucunda Merkez Bankası politika faizi yüzde 50'de kaldı.

Merkez Bankası tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Temmuz ayında aylık enflasyonun ana eğilimi, önceki aya kıyasla sınırlı bir şekilde yükselirken ikinci çeyrek ortalamasının altında kalmıştır.” ifadeleri kaydedilirken üçüncü çeyreğe ilişkin göstergelerin yurt içi talebin yavaşlamaya devam ederek enflasyonist etkisinin azaldığına işaret ettiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Mal enflasyonu düşerken hizmet enflasyonundaki iyileşmenin gecikmeli olacağı değerlendirilmektedir. Hizmet enflasyonundaki yüksek seyir ve katılık, enflasyon beklentileri ve jeopolitik gelişmeler enflasyonist riskleri canlı tutmaktadır.” ifadeleri kullanıldı ve kurulun, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının öngörüler ile uyumunun dezenflasyon süreci açısından göreli öneminin arttığını vurguladığı kaydedildi.

Gündem Haberleri