Meta'dan Narin soruşturması ile ilgili açıklama

Narin Güran'ın katledilmesine ilişkin WhatsApp mesajlarının talep edildiği Meta şirketi, bu verilerin "hiçbir şartta depolanmadığını, ellerinde olmadığını" söyledi.

Diyarbakır'da kaybolmasının ardından bir dere yatağında cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın katledilmesine ilişkin soruşturma devam ederken, cinayetle ilgili soruşturma kapsamında silinen Whatsapp kayıtlarının istendiği Meta şirketi, mesajların hiçbir şartta depolanmadığını,ellerinde olmadığını bildirdi.

DW Türkçe'den Muhammed Kafadar'ın haberine göre, "Meta'nın bilgi paylaşmayı reddettiği" iddialarına yanıt veren Meta İletişim Direktörü Joshua Breckman, "İddialar gerçeği yansıtmıyor. WhatsApp bireylerin kişisel konuşmalarının bir kopyasını yedeklemiyor. Bu nedenle sahip olmadığımız bir şeyi sağlamayı reddetmemiz de olası değil" dedi.

Meta'nın Türkiye veya dünyanın başka bir yerindeki soruşturmalar kapsamında adli makamlarla WhatsApp mesajlarının içeriğini paylaşıp paylaşmadığı sorusuna ise "WhatsApp'ın çalışma biçiminden ötürü bizim dünyanın herhangi bir yerindeki mesajlara erişmemiz mümkün değil" yanıtını verdi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin silinen WhatsApp mesajlarına erişmek için şirketten yardım istendiği bilgisini vermişti.

Gündem Haberleri