Meteoroloji açıkladı: hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyredecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu hafta için hava durumu tahminlerini açıkladı. Türkiye genelinde çöl sıcaklarının yaşanmayacağı ve sıcak hava dalgası beklenmediği duyuruldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceğini belirtti. Geçen haftaya kıyasla yağışların daha dar bir alanda etkili olacağı ifade edilirken, kuzey bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği, Marmara, Batı Karadeniz ve Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında da yağışların etkili olacağı belirtildi. Çarşamba günü Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli yağışlar yaşanması bekleniyor.

İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA HAVA DURUMU

İstanbul'da yarın sabah saatlerinde başlayacak yağışlar gün boyunca aralıklarla devam edecek. Sıcaklık 30-31 derece arasında olacak. Ankara’da sıcaklık 29-32 derece arasında değişecek. İzmir’de yağış beklenmiyor ve sıcaklık 36-38 dereceye çıkacak, rüzgar kuzeyden kuvvetli esecek. Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz’de rüzgarların kuvvetli esmesi öngörülüyor.

ÇÖL SICAKLARI BEKLENMİYOR

Ege Denizi'nde deniz suyu sıcaklığı 27-29 derece, Akdeniz'de ise 29-31 derece arasında olacak. Tekin, Türkiye’de bu hafta kavurucu sıcaklıkların ve çöl sıcaklarının beklenmediğini, genel olarak mevsim normallerinin altında bir sıcaklık öngörüldüğünü belirtti. Ancak, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve bazı iç bölgelerde sıcaklıkların 40 dereceyi aşabileceği, fakat genel olarak mevsim normallerinin altında kalacağı vurgulandı.

EYYAM-I BAHUR SICAKLARI İDDİASI YALANLANDI

Tekin ayrıca, çöl sıcakları ve eyyam-ı bahur sıcakları ile ilgili iddiaların doğru olmadığını, Türkiye genelinde kavurucu sıcaklıkların ve sıcak hava dalgalarının beklenmediğini ifade etti. İç kesimlerde ve Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında, batı ve güney bölgelerinde ise yer yer mevsim normallerinin üzerinde olacağı bildirildi.

Gündem Haberleri