Meteoroloji açıkladı: Sıcaklarla baş başa kalacağız

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftada sıcaklıkların 40 dereceyi aşacağı ve yağışların sona ereceğini bildirdi. Salı günü bazı bölgelerde yağışlar görülürken, hafta boyunca sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde kalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), önümüzdeki hafta için hava tahmin raporunu yayımladı. Rapora göre, ülke genelinde sıcaklıklar 40 dereceyi aşacak ve özellikle öğlen saatlerinde aşırı sıcaklıklar hissedilecek. Ayrıca, şu anda etkili olan yağışlı havaların da haftanın başında sona ermesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ İÇİN UYARI

Bugün Karadeniz kıyılarında yağışlı hava etkili olurken, bu durum yeni haftayla birlikte ortadan kalkacak. Haftanın ilk gününde Türkiye'nin birçok bölgesinde hava açık olacak ve sıcaklıkların Batı, Güney ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 40 dereceleri bulması öngörülüyor.

ÇARŞAMBADAN İTİBAREN YAĞIŞ İSTANBUL'U TERK EDİYOR

Salı günü, kuzeybatıdan gelen yeni bir yağışlı hava dalgası etkili olacak. İstanbul çevresinde bulutlanma ile birlikte kısa süreli sıcaklık düşüşleri görülebilir. Bu yağışlar çarşamba günü yurdun kuzeydoğusuna kayarak etkisini kaybedecek.

YEREL YAĞIŞLAR İÇİN TEDBİR ÇAĞRISI

Hafta boyunca genel olarak hava sıcaklıklarında önemli bir düşüş beklenmiyor; mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar devam edecek. Bugün, ülkenin kuzeydoğu bölgelerinde, özellikle Doğu Karadeniz kıyılarında ve bazı iç bölgelerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Yağışların, Doğu Karadeniz ve bazı iç bölgelerde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Gündem Haberleri