Meteoroloji uyardı yağışlar teselli vermeyecek

Meteoroloji raporlarına göre, Türkiye genelinde etkili olan kavurucu sıcaklar önümüzdeki hafta boyunca devam edecek. Orta haftada beklenen sağanak yağışlar, sıcaklıklarda belirgin bir düşüş getirmeyecek.

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, Türkiye genelinde kavurucu sıcaklar yeni haftada da etkili olmaya devam edecek. Özellikle kıyı kesimler ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıkları 40 derece civarında seyredecek. Salı gününden itibaren bazı bölgelerde etkili olması beklenen sağanak yağışların, sıcaklıklarda belirgin bir düşüşe neden olmayacağı öngörülüyor. Yağışların doğuya doğru ilerleyerek hafta sonuna kadar ülkeyi terk etmesi bekleniyor.

Bugün, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu havanın hakim olacağı belirtiliyor. Özellikle Bolu, Karabük, Giresun, Trabzon, Artvin, Kars, Ardahan, Düzce, Zonguldak, Bartın, Rize, Eskişehir, Bursa, Ağrı, Bitlis ve Van'ın bazı bölgelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görüleceği tahmin ediliyor. Giresun'un doğu ve Trabzon'un batı kesimlerinde yağışların zaman zaman kuvvetli olabileceği uyarısı yapıldı.

Gündem Haberleri