Meteorolojiden şiddetli yağış uyarısı: Birçok il listede!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1 Eylül için Türkiye’nin birçok bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul, Edirne, İzmir, Adana gibi büyük şehirlerde kuvvetli yağışlar beklenirken, diğer bölgeler az bulutlu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1 Eylül hava durumu raporunu yayımladı ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını açıkladı. İstanbul, Edirne, İzmir, Muğla, Adana, Kocaeli ve daha pek çok şehirde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Sivas hariç), Batı Karadeniz (Sinop hariç), Doğu Karadeniz kıyıları, Çorum ve Amasya çevrelerinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ KESİMLERDE TOZ TAŞINIMI ETKİLİ OLACAK

İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Osmaniye çevreleri, Adana’nın kuzey ve doğusu, Kahramanmaraş’ın batısı ve Hatay’ın kıyı kesimlerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanaklar yaşanabilir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise yer yer toz taşınımı bekleniyor.

SARI VE TURUNCU KODLU UYARI YAPILDI

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak ve mevsim normalleri civarında kalacak. Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Edirne, Hatay, İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ için sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapılmış durumda.

İLLERE GÖRE 1 EYLÜL HAVA DURUMU VE SICAKLIKLAR:

İstanbul: 28°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Edirne: 33°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlı.

Kırklareli: 30°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlı. Sabah saatlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Kocaeli: 28°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlı.

Afyonkarahisar: 26°C, parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlı. Öğle saatlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İzmir: 30°C, parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Manisa: 34°C, parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Muğla: 30°C, parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Adana: 34°C, parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Öğle saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Antalya: 31°C, parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve gece saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Hatay: 30°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlı. Öğle saatlerinde kıyı kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Isparta: 27°C, parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Ankara: 28°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlı. Öğle saatlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Çankırı: 30°C, parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve gece saatlerinde yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlı. Öğle saatlerinden sonra yağışların yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Eskişehir: 27°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlı. Öğle saatlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Konya: 30°C, parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlı.

Bolu: 27°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlı. Öğle saatlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Düzce: 30°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlı.

Sinop: 31°C, parçalı ve çok bulutlu.

Zonguldak: 27°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlı.

Amasya: 34°C, parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Artvin: 31°C, parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinde aralıklı ve yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlı.

Samsun: 30°C, parçalı ve çok bulutlu.

Trabzon: 28°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlı.

Erzurum: 31°C, parçalı ve az bulutlu.

Kars: 29°C, parçalı ve az bulutlu.

Malatya: 35°C, az bulutlu.

Van: 28°C, az bulutlu.

Diyarbakır: 38°C, az bulutlu ve açık.

Antep: 33°C, parçalı ve az bulutlu.

Siirt: 37°C, az bulutlu ve açık.

Urfa: 36°C, az bulutlu ve açık.

Gündem Haberleri