Metrobüs kazasında 3 gözaltı!

Küçükçekmece'de meydana gelen metrobüs kazasıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Küçükçekmece'de 2 metrobüsün çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti. 38 kişi yaralandı. Olayla ilgili 2 şoför ve 1 denetçi gözaltına alındı. İstanbul Valiliği kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. 2 şoför ve denetim amiri gözaltına alındı.

Kaza metrobüs hattının Sefaköy durağında gerçekleşti. Beylikdüzü yönünde ilerleyen bir metrobüs, kontrolden çıkarak karşı yönden gelen başka bir metrobüse yandan çarptı ve ardından bariyerlere çarptı.

İtfaiye ekipleri, metrobüsün altında kalan iki kişiyi kurtarırken, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, kazada 1 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Yaralı sayısı 2’si ağır olmak üzere 38’e yükseldi ve yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı. Kazada metrobüslerin camları kırıldı ve araçlarda ciddi hasar oluştu. Kaza nedeniyle metrobüs seferleri durduruldu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Valiliği'nden konuyla ilgili: "29.08.2024 Perşembe günü saat 08.48’de Küçükçekmece Sefaköy Evlendirme dairesi bölgesinde iki metrobüsün çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2’si ağır 38 kişi de yaralanmıştır. Olayın hemen ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edilmiş olup, yaralanan vatandaşlarımız çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Olayla ilgili soruşturma açılmıştır. Ölen vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz." açıklaması geldi.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da kazaya dair, "Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında 1 hemşehrimizin yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duydum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı; yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum. Kazayla ilgili başlattığımız kapsamlı soruşturma devam ediyor" mesajını kaydetti.

YOLCULAR YÜRÜYEREK DURAKLARA ULAŞIYOR

Kaza yapan metrobüste bulunan bir yolcu, “Orta yerdeydim, nasıl oldu bilmiyorum. Her şey bir anda gerçekleşti,” dedi. Bir diğer yolcu ise, “Orta kapıda sağdaydım. Metrobüs çok kalabalıktı ve bizim şeridimizde ilerliyordu. Karşı yöndeki metrobüs yol çalışması nedeniyle içeri girerken çarpışma yaşandı,” şeklinde konuştu. Kazadan yara almadan kurtulan yolcular, metrobüs yolunda yürüyerek duraklara ulaşmaya çalışıyor.

Gündem Haberleri