Metrobüs kazasında ön rapor hazırlandı!

Raporda, metrobüs sürücüsünün dönüş uyarısını görmeyip hatalı hareket ettiği belirtildi. Kazanın, dönüş noktasını kaçırıp aniden dönüş yapma girişimi sonucu gerçekleştiği ifade edildi.

Açıklanan raporda metrobüs şoförünün hat üzerindeki 'Beyaz Yol' çalışması sebebiyle dönüş yapmaya çalışırken dönüş yapacağı alanı kaçırarak ani direksiyon hareketi sonucunda kazanın meydana geldiği kaydedildi.

2 METROBÜS ÇARPIŞTI

Küçükçekme metrobüs hattı üzerinde iki metrobüsün çarpışması sonucu gerçekleşen kazada 1 kişi hayatını kaybederken 2'si ağır 50 kişi yaralandı. Kazaya dair ön rapor hazırlandı. Beylikdüzü istikametinden gelen metrobüsün Sefaköy mevkisinde kontrolden çıkıp karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptığı kazada Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma hızla devam ediyor.

4 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

Kazadan sonra metrobüs şoförü D.M.Ç ve metrobüs hattında görevli Ş.Y.'nin şüpheli olarak; diğer 2 kişinin ise yalnızca bilgi sahibi olarak ifade verdiği öğrenildi. Kazaya ilişkin ön rapor hazırlandı. Raporda kazanın ardından gözaltına alınan metrobüs şoförü D.M.Ç. ve metrobüs hattında görevli Ş.Y'nin şüpheli olduğu, diğer 2 kişinin ise sadece bilgi sahibi olarak ifadelerinin alındığı öğrenildi.

KAZAYA İLİŞKİN BİLİRKİŞİ TARAFINDAN ÖN RAPOR HAZIRLANDI

Raporda, metrobüs hattındaki “Beyaz Yol” çalışması nedeniyle dönüş yapılacağına dair uyarı olduğu belirtildi. Sürücünün bu uyarıyı görmeyip dönüş noktasını kaçırmamal için ani dönüş aldığında kazanın gerçekleştiği belirtildi.

Gündem Haberleri