MHP’li eski belediye başkanı yargılanacak! Depremde 105 kişinin ölümüne yol açmıştı

6 Şubat depremlerinde Osmaniye’de 105 kişinin yaşamını yitirdiği ve 6 kişinin yaralandığı Bilge Sitesi davasında dönemin Osmaniye Belediye Başkanı MHP’li Kadir Kara da yargılanacak.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği ve 6 kişinin yaralandığı Bilge Sitesi davasında dönemin Osmaniye Belediye Başkanı MHP’li Kadir Kara hakkında soruşturma izni verilmişti. Kara hakkında dava açıldığı açığa çıktı.

Davanın iddianamesinde bulunan bilirkişi raporu ve ifadeler doğrultusunda Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürmekte olan ve 4 kişinin tutuklu olarak yargılandığı dosya ile Kadir Kara ile birlikte 3 kişinin daha bulunduğu ilgili dava dosyasının birleştirilmesine karar verildi.

Soruşturma kapsamında halen tutuklulukları süren Haluk K., Ayhan G. , Mustafa İ. ve Faruk P. “Taksirle ölüm ve yaralanmaya sebebiyet verme” suçlamasıyla yargılanırken Osmsaniye eski Belediye Başkanı Kadir Kara ve 3 kişi hakkında ise “Bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçlaması ile dava açıldığı kaydedildi.

MHP’li Kadir Kara’nın 16 Ekim 2024 tarihinde yapılacak olan duruşmada hakim karşısına çıkması bekleniyor.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ İÇİN ASFALT DÖKTÜRMÜŞTÜ

Diğer yandan, depremden kısa bir süre sonra, 22 Şubat 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Osmaniye’ye gitmişti. Erdoğan ve Bahçeli’nin geçeceği yollara asfalt döküldüğü anlara ait görüntüler, bölgede bulunan yurttaşlar tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı.

Erdoğan, geçiş güzergâhına asfalt döktüren dönemin belediye başkanı Kadir Kara’ya “Kadir Bey, tebrik ediyorum. Maşallah şehrin temizliği gayet güzel” demişti.

Gündem Haberleri