Microsoft krizi uçuşlar ve bilişim sistemlerini etkiledi

Microsoft sistemlerindeki arıza dünya genelinde uçuşlar, bilişim ve bankacılık işlemlerini etkiliyor.

Microsoft'ta meydana gelen Crowdstrike problemi dünya genelinde büyük bir arızaya yol açtı, pek çok sektör etkilendi. Havalimanları, bankalar, hastaneler gibi birçok firma, internet üzerinden sundukları hizmetlerde kesintiler yaşıyor.
Dünya genelinde internet sistemlerinde büyük bir arıza meydana geldi. Microsoft'un ABD merkezli sistemlerinde yaşanan sorun, havacılık ve bankacılık gibi birçok sektörü olumsuz yönde etkiledi.


ÜLKELERDE MEYDANA GELEN TEKNOLOJİK ARIZA

İngiltere'nin önde gelen televizyon haber kanallarından Sky News, Cuma günü yayın yapamadı. Sky News'in icra kurulu başkanı David Rhodes, X'te yaptığı açıklamada, "Bugün sabah Sky News canlı yayın yapamadı, izleyicilerden özür diliyoruz" dedi. Küresel bir teknoloji kesintisi, İspanyol havaalanları, bir Türk havayolu şirketi, Avustralya medyası ve bankaları da dahil olmak üzere farklı ülkelerdeki operasyonları etkiledi. Sydney Havalimanı sözcüsü, "Uçuşlar devam ediyor ancak akşam boyunca bazı gecikmeler olabilir" açıklamasını yaptı. İngiltere'nin sağlık rezervasyon sistemi, sosyal medya üzerinden sağlık yetkilileri tarafından "çevrimdışı" olduğu belirtildi. Alman Borsası, işlemlerin normal olarak başladığını ancak kontrollerin devam ettiğini bildirdi. İsrail Sağlık Bakanlığı ise bilgisayar sunucularındaki küresel arızanın hastaneleri ve sağlık hizmetlerini etkilediğini duyurdu.

THY UÇUŞLARINDA AKSAMALAR

Türk Hava Yolları da yaşanan arızadan etkilenen şirketler arasında yer aldı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bilgi sistemlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşandığını bildirdi. Üstün, şu ifadeleri kullandı: "Yaşanan sorunun giderilmesi ve yolcularımızın mağdur olmaması için gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Bu aksaklık nedeniyle özür dileriz. En kısa sürede durum hakkında detaylı bilgi vereceğiz." Dünya genelinde birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı bir problem olduğunu vurgulayan Üstün, "Operasyonlarımızda kısmi etkilenme yaşandı ve bu sorunun çözümü için gereken adımlar atılmaktadır. Operasyonlarımızın normale dönmesi için çalışmalar devam etmektedir. Oluşan aksaklık sebebiyle değerli misafirlerimizden özür dileriz" şeklinde konuştu.

Gündem Haberleri