Milli yüzücüden ölüm yasasına protesto: Ölüm orucuna başlayacak

Milli maraton yüzücüsü Alper Sunaçoğlu, milyonlarca sokak hayvanının öldürülmesini öngören kanun teklifinin geri çekilmesi amacıyla 160 km solo yüzerek rekor denemesi yapacağını ve daha sonra denizin içinde açlık grevi yapacağını açıkladı.

Milli maraton yüzücüsü Alper Sunaçoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmelerine başlanan ve sokak hayvanlarının iğne ile öldürülmesine olanak tanıyan Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni protesto etmek amacıyla önce rekor denemesi yapacağını, daha sonra ise açlık grevine başlayacağını açıkladı.

Sunaçoğlu, geçtiğimiz yıllarda, Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne 26 saat 15 dakika sürede solo yüzen ilk ve tek milli maraton yüzücüsü olmuştu.

“HEM REKOR DENEMESİ HEM AÇLIK GREVİ”

Sunaçoğlu, sosyal medya hesabından gerçekleştirilen açıklamada, 'Hem rekor denemesi hem açlık grevi!' başlığıyla, "Alper Sunaçoğlu, sokak hayvanları ile ilgili TBMM'de görüşülen yasa tasarısını protesto etmek için kulaç atacak ve açlık grevi başlatacak.” ifadelerine yer verildi.

Çıkarılmak istenen yasanın bilimden, Türk örf ve adetlerinden, dini inançlarımızdan ve çözümden uzak bir tasarı olduğunun vurgulandığı açıklamada, “Sokak hayvanlarının popülasyonunun artmasını, hayvanları öldürerek önüne geçilemeyeceğini belirtmekte ve çözümün ise yakala, aşıla, kısırlaştır, rehabilite et, aldığın yere bırak şeklinde uygulama ile mümkün olduğunu ifade etmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

ÖLÜM ORUCU MESAJI VERDİ

Söz konusu açıklamada, hayvanseverlerin protestolarının Ankara tarafından göz ardı edilmekte olduğunu ve kale alınmadığına dikkat çekilerek “Bu yüzden amacım, dünya kamuoyunun dikkatini çekmek ve Ankara'ya net bir mesaj vermek için açlık grevi başlatığımı açık ve net belirtmek isterim.” denildi.

Ayrıca Sunaçoğlu, “Açlık grevi çözüm olmaz ise TBMM önünde ölüm orucu başlatacağımı da ifade etmek isterim." ifadelerini kaydederek en son çare olarak ölüm orucuna yatacağını duyurdu.

Gündem Haberleri