Müjde! Hafta sonu sıcaklıklar düşüyor

Yurt genelinde sıcaklıklar hafta sonuna doğru 4 ila 5 derece düşecek ve mevsim normallerine geri dönecek.

Ülke genelinde hafta sonu sıcaklıklar düşüyor. İç Anadolu ve çevresindeki bölgelerde ise hafta sonu sağanak yağışlar etkili olacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, bu hafta beklenen hava koşullarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Macit'in verdiği bilgilere göre, yarından itibaren Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. İç Ege, Göller Yöresi, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Cuma günü, Ege'nin iç kesimleri, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç bölgeleri ve Orta ve Doğu Karadeniz'de sağanak yağışlar bekleniyor. Cumartesi günü ise İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Ardahan ve Kars çevrelerinde gök gürültülü sağanak geçişleri öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise hava parçalı ve az bulutlu olacak. Sıcaklıkların, hafta sonu iç kesimlerde mevsim normalleri civarına ineceği ve genel olarak 4-5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

ÜÇ BÜYÜK KENTTEKİ HAVA SICAKLIK DERECELERİ ŞÖYLE

  • İstanbul: Önümüzdeki üç gün boyunca parçalı bulutlu hava görülecek. Sıcaklıklar 31 ila 34 derece arasında değişecek.
  • Ankara: Yarından itibaren yerel gök gürültülü sağanaklar etkili olacak. Sıcaklıklar 31-32 derece civarında seyredecek.
  • İzmir: Sonraki üç gün boyunca yağış beklenmiyor. Sıcaklıkların 36 ila 37 derece arasında olacağı öngörülüyor.

Hazırlıklı olun, çünkü hava koşullarında yaşanacak bu değişiklikler hafta sonunuza etki edebilir!

Gündem Haberleri