Narin cinayetini 'dedektif böcekler' çözecek

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolup 19 gün sonra evine 1-1,5 km uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde dere yatağına gömülü bulunan 8 yaşındaki kız çocuğu Narin Güran'ın ölümünü böcekler aydınlatacak.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolup 19 gün sonra evine 1-1,5 km uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde dere yatağına gömülü bulunan 8 yaşındaki kız çocuğu Narin Güran'ın ölümünü Adli Tıp Kurumu'nda özel olarak beslenen böcekler aydınlatacak.


İncelemelerde özel küvözlerde tutulan 'dedektif böcek'ler incelenecek dokuları kemikten temizleyecek. Bu görevi dedektif böcekler üstlenecek. Dokular temizlendiğinde en ufak izler bile ortaya çıkıp boyundaki izlerin sebebi belirlenecek. Boyundaki dış müdahaleler ve küçük izler ortaya çıkacak.

İskelet temizliğinde en çok tercih edilen tür, Dermestes maculatus olup, 26.6-29.5 °C sıcaklık ve %50 nem oranında etkin bir şekilde çalışır. Bu böcekler, tüy ve deri gibi maddeleri tercih etmeden hızlıca et tüketir, küçük larvalar hassas materyaller için, büyük larvalar ise büyük materyaller için kullanılır.

Gündem Haberleri