Nevşin Mengü'den flaş iddia: Köpekler kullanılıp belediyelere kayyım atanmaya çalışılıyor

İstanbul’un Fatih ilçesinde engelli bir yurttaşın köpek saldırısına uğrayarak hayatını kaybettiği haberlerinin ardından açıklamada bulunan gazeteci Nevşin Mengü, çarpıcı bir iddiayı ortaya attı.

Fatih'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Buz Pisti’nin yakınlarında bulunan boş bir arazide sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak yaşamını yitiren 40 yaşındaki Ayhan Özçelik’e ilişkin haberlerin ardından yapılan paylaşımlara gazeteci Nevşin Mengü'den cevap geldi. Bölgeye haber için giden muhabirlerin, çekim yaptığı yerde köpekleri saldırgan göstermek için kışkırtmaya çalıştığını dile getiren Mengü, asıl amacın belediyelere kayyım atamak olduğunu ileri sürdü.

Konuya dair sosyal medya hesabından açıklama yapan Mengü, bir kullanıcının iddiaları yalanladığı, ölen kişinin kalp krizi sebebiyle yaşamını yitirdiğini açıkladığı paylaşımını alıntıladı ve "Dünden beri paylaşılan korkunç bir olayın yine dev bir manipülasyona bağlandığını görüyoruz. Silivrikapı civarında yaşamını yitiren zihinsel engelli bir vatandaşın köpekler tarafından parçalanarak öldürüldüğü iddia ediliyor.” ifadelerini kullandı.

Bölgeye haber yapmak için giden Demirören Haber Ajansı muhabirinin çekim yaptığı yerde köpekleri saldırgan göstermek için kışkırtmaya çalıştığını öne süren Mengü, “Yaşamını yitiren vatandaşı tanıyanlar ise bölgede yaşamakta olan bağımlı kişileri işaret ediyor. Köpekler kullanılıp Belediyelere kayyum atanmaya çalışılacağı yeterince açık. Bir gün önce Mamak barınağından insanlık ayıbı korkunç görüntülerin faş olduğunu da unutmayalım" ifadelerini kullandı.

“DHA MUHABİRİ DEĞİLMİŞ” DEDİ

Konu hakkında tekrar açıklama yapan Mengü, köpekleri kışkırtan kişilerin muhabirler değil bölge halkı olduğunu açıkladı. Mengü, paylaşımında, "DHA’dan arkadaşlar köpekleri çekerken “kışkırt” diye sesi duyulan kişinin ajans çalışanı değil bölgeden vatandaş olduğunu iletti." dedi.

Gündem Haberleri