Öğrencilere 1.250 TL ulaşım desteği verilecek: Bakan duyurdu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, sosyal yardım alan ailelerdeki öğrencilerin ulaşım masraflarını karşılamak amacıyla uygulanan "Ulaşım Desteği"nin 2024-2025 eğitim öğretim yılı boyunca da süreceğini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, farklı şehirlerde eğitim gören ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerinin şehirler arası ulaşım masraflarını karşılamaya yönelik Ulaşım Desteği'ni sunduklarını belirtti.

Programın 2022 yılında başlatıldığını hatırlatan Göktaş, bu destekten şimdiye kadar 100 binden fazla öğrencinin faydalandığını vurguladı.

Bakan Göktaş, sosyal yardım alan ailelerdeki öğrencilerin ulaşım masraflarına yılda dört kez, gidiş-dönüş şeklinde destek sağlandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"ÜST LİMİT TUTARI TEK YÖN İÇİN 1250 LİRA OLDU"

"Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteği 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edecek. Öğrencilerimize vereceğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 1250 lira olurken, şu ana kadar yaklaşık 60,8 milyon liralık kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık."

Göktaş, destek programına ilişkin başvuruların, öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından öğrencilerin ailelerinin ikametgah adresinde yer alan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılması gerektiğini hatırlattı.

Gündem Haberleri