Okan Tüysüz o illeri işaret ederek tedbir alınmasını istedi

Jeoloji Mühendisi Okan Tüysüz, güncel deprem haritasına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken 4 il için uyarı sinyali verdi.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, beklenen büyük Marmara depremine ilişkin kritik açıklamalarda bulunurken 4 ili işaret etti. Depremin tarihini, kesin bir biçimde belirlemenin mümkün olmadığını dile getiren Tüysüz, yalnızca tarihin yaklaştığını veya yaklaşmadığını belirleyebildiklerini ifade etti.

"Marmara'da büyük bir depreminin yaklaştığını söylüyoruz" ifadesini kaydeden Tüysüz, bu durumu, bölgeden geçen Kuzey Fay hattının geçmişine bakarak tespit ettiklerini vurguladı. Diri fay hatlarının aktif olarak hareket halinde olduklarını belirten Tüysüz, en diri fay hattının Kuzey Anadolu Fay Hattı olduğuna dikkat çekti.

4 İLE KRİTİK UYARI

Okan Tüysüz, stres biriktiren fay hatlarının geçtiği şehirleri İstanbul, Bingöl, Bursa ve Tunceli olarak sıraladı ve bu bölgeleri uyardı. Tüysüz, söz konusu şehirlerde yaşayan yurttaşların deprem konusunda daha tedbirli ve dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Gündem Haberleri