Olimpiyatlarda tansiyon yükseliyor: İki ülke arasında gerilim

Olimpiyat oyunlarında sular durulmuyor. Önce demiryolu hatlarına saldırılarla gündeme gelen olimpiyat şehri Paris, sabah saatlerinde de bomba paniği ile endişe yarattı. Kısa sürede normale dönen şehre şimdi de iki ülke arasındaki gerginlik hakim oldu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda heyecan ve gerilim doruk noktaya ulaştı! İlk olarak demiryolu hatlarına yapılan saldırılar ve ardından yaşanan bomba paniği ile sarsılan Olimpiyat şehri, şimdi de uluslararası bir gerilime ev sahipliği yapıyor.

AÇILIŞ TÖRENİ ÖNCESİ FİLİSTİN VE İSRAİL GERİLİMİ

Bu akşam Seine Nehri'nde yapılacak büyük açılış töreni öncesi, Filistin ve İsrail arasındaki gerginlik Paris’i sarstı. Tören sırasında bazı ulusal delegasyonların Filistin'e destek amacıyla bayraklar ve mesajlı giysiler kullanacakları, İsrail delegasyonunun ise yüksek güvenlik önlemleri altında törene katılacağı bildirildi.

FİLİSTİN BAYRAĞI SEİNE NEHRİ ÜZERİNDE DALGALANACAK

Bu akşam (26 Temmuz), yaklaşık 10.500 atlet ve yetkiliyi taşıyan 90 tekne Seine Nehri’nde tören için hazır olacak. The Guardian’a göre, bazı ulusal delegasyonlar Filistin bayraklarıyla ve özel mesajlar içeren giysilerle törene katılacak. İsrail delegasyonunun açılış törenine tüm atletleriyle katılacağı, ancak kaç kişinin teknede bulunacağına dair detayların açıklanmadığı belirtildi. Fransa'nın başkenti Paris'te sular durulmuyor; Olimpiyatlar, sadece spor değil, aynı zamanda uluslararası gerilimlerin de sahnesi olmaya devam ediyor.

Gündem Haberleri