Orman Genel Müdürlüğü'nden yangınlara ilişkin açıklama

Orman Genel Müdürlüğü, Aydın'ın Didim ve İzmir'in Beydağ bölgelerinde çıkan yangınların söndürüldüğünü açıkladı.

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde dün saat 16.45 civarında Alhisar Mahallesi'nde başlayan yangın, kuvvetli rüzgarın etkisiyle hızla geniş bir alana yayıldı.

Yangın yaklaşık 16 saattir devam ederken, alevler yerleşim yerlerine doğru ilerleyerek tehdit oluşturmaya başladı. Alhisar, Altıntaş, Örentat, Hışımlar ve Güre Mahallelerinde ormanlık alanlarda etkisini gösteren yangınla mücadele eden ekipler, dün gündüz ve gece boyunca durmaksızın çalışmalarını sürdürdü.

İZMİR'DEKİ YANGINDA 16 EV YANDI

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki yangın sonucu Yamanlar bölgesinde 87 ev ve 45 iş yeri tahliye edildi, 16 ev tamamen yandı.

AFAD'dan gelen bilgilere göre, Karşıyaka ile Bayraklı arasında devam eden yangına hem havadan hem de karadan müdahaleler sürüyor.

Yamanlar bölgesinde, 87 ev ve 45 iş yerinin tahliye edildiği, 16 evin yangında hasar gördüğü, dumandan etkilenenler dışında ciddi bir yaralanma ya da can kaybının olmadığı belirtildi.

Yangının etkisinin azaldığı, ancak rüzgarın etkisiyle devam ettiği kaydedildi.

OGM: AYDIN, DİDİM VE İZMİR BEYDAĞ'DAKİ YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINDI

Orman Genel Müdürlüğü, Aydın, Didim ve İzmir'in Beydağ ilçelerinde çıkan yangınların kontrol altına alındığını bildirdi.

Ekiplerin karadan ve havadan yürüttüğü yoğun çalışmalar neticesinde yangınlar kontrol altına alındı.

Gündem Haberleri