Katliam yasası görüşmelerinde itiraf gibi sözler

Sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açacağı gerekçesiyle infiale yol açan Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinde, AKP sıralarından itiraf gibi ifadeleri kullanıldı.

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin görüşmeleri için 17 Temmuz günü toplandı. Toplamda 18 saat süren komisyon görüşmelerinde gergin anlar yaşanırken AKP’nin istediği sivil toplum kuruluşlarının alındığı komisyon toplantısına muhalefetin listesinde yer alan hiçbir kuruluş dahil edilmedi.

Komisyon salonuna alınmayan hayvan hakları savunucuları, görüşmelerin gerçekleştiği salına girmek istedi ancak görevliler hayvanseverleri engelledi. Yaşanan gerginliğin ardından, muhalefet vekillerinin araya girmesiyle hayvan hakları savunucularının Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantı Salonu’nun dışında bulunan ekranlardan görüşmeleri takip etmeleri sağlandı.

OY İÇİN ÖLDÜRECEKLER

BirGün'den Mustafa Bildircin'in aktardığına göre, sıklıkla tartışmaların meydana geldiği ve söz konusu teklifin ilk üç maddesinin kabul edildiği toplantının tutanakları, bir skandalı gün yüzüne çıkardı. Komisyonda, AKP Milletvekili Adem Yıldırım’ın, kamuoyunda sıklıkla ifade edilen "Oy için hayvanları öldürecekler" eleştirilerinin haklı olduğunu ortaya çıkaran ifadeler kullandığı öğrenildi.

“OYU KÖPEKLERDEN Mİ ALACAKSINIZ?”

Komisyon toplantısının tutanaklarına göre, CHP Milletvekili Ali Karaoba, görüşmeler esnasında, “Biz yakında iktidar olacağız ve ilk kaldıracağımız bu yasa olacak. Sizler eğer bu Meclis’te olursanız, yasayı kaldırmaya çalıştığımızda tek kelimeye itiraz etmeyeceksiniz çünkü tepeden Saray’ın kararıyla hareket ediyorsunuz.” ifadelerini kaydetti.

Bunun üzerine Karaoba’nın sözünü kesen AKP’li Adem Yıldırım, "Oyu köpeklerden mi alacaksınız?" sorusunu yönelterek bir skandala imza attı. CHP Milletvekili Ali Gökçek ise, Yıldırım’a "Çok ayıp, 'Oyu köpeklerden mi alacaksınız?' ne demek" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Gündem Haberleri