Özgür Özel CHP iktidar olmazsa görevi bırakacağını açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İl Başkanları Toplantısı’na katıldı ve burada dikkat çeken açıklamalarda bulundu. CHP lideri, bütün anketlerde önde olduklarını ve CHP’nin iktidar olamaması durumunda görevi bırakacağını duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genel merkezinde gerçekleştirilen CHP İl Başkanları toplantısına katıldı. 4-9 Eylül tarihleri arasında yapılması planlanan tüzük kurultayına ilişkin düzenlenen toplantıda, Özel’in “Örgütün kararına uyacağım” ifadesini kullandığı ifade edildi.

CHP kaynaklarından alınan bilgiye göre, Özel, parti tüzüğünün, “Yeni yüzyıla yakışır bir şekilde” hazırlanacağını belirtti. Özel’in toplantıdan önce, geçmiş dönemlere atıfta bulunduğu ifade edilirken CHP liderinin, “Gündem belirlenirken sizlerin, Parti Meclisi’nin ve MYK’nın görüşleri alınacak. Önceki dönemler gibi gündem, Genel Merkez’de hazırlanıp önünüze sunulmayacak” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

“İKTİDARA GELİYORUZ”

Özgür Özel’in, anket sonuçlarını da il başkanlarıyla paylaştığı belirtilirken çarpıcı açıklamalarda bulunduğu öğrenildi. 31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler seçiminden bugüne kadar yapılan bütün seçimlerde CHP’nin birinci parti olarak çıktığını vurgulayan Özel, “İktidara geliyoruz” ifadesini kaydetti.

Diğer yandan Özel’in, daha önce ifade ettiği, “CHP'yi ilk seçimde iktidar yapmazsam genel başkanlığı bırakırım" sözünü de yinelediği belirtildi.

ÖNSEÇİM TALEP EDİLDİ

Söz konusu toplantıda il başkanları, tüzük değişikliği taleplerine yönelik önerilerini de iletti. İl başkanlarının bir kısmının önerilerini rapor haline getirerek CHP Genel Merkezi’ne sunacağı ifade edilirken bazı başkanlar taleplerini sözlü olarak paylaştı.

Edinilen bilgiye göre, il başkanları tüzük konusunda en çok ifade ettiği öneri "Önseçim" olurken milletvekilliği ile belediye başkanlığında üç dönem kuralı getirilmesi de önerildi.

Gündem Haberleri