Özgür Özel’den teğmen çıkışı: “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” demeyen bir teğmen varsa beka sorunu oradadır!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan teğmenler hakkında süren tartışmalara dahil olarak teğmenleri eleştiren AKP’lilere cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kara Harp Okulu mezuniyetinde teğmenlerin 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atmasına dair tartışmalara cevap verdi. Özel, konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demeyen bir teğmen varsa beka sorunu oradadır. Mustafa Kemal'in askeriyim demeye itiraz edecek bir teğmen mezun ediyorsak işte yandığımızın resmi oradadır" ifadelerini kullandı.

Özel tüzük taslağı hakkında ise, "Havada tüzük taslakları uçuşuyor. Yalan yanlış bilgilerle birileri partiyi sosyal medyadan, çıktıkları TV programları karıştıramayan, iktidara müzahir gazetecilere sözde sızdırdıkları bilgilerle karıştıramayanlar sahte tüzükle çıkıyorlar” açıklamasında bulunarak CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bu akşam buluşacaklarını ifade etti.

TEĞMEN AÇIKLAMASI

CHP lideri Özel, Kara, Hava ve Deniz Harp Okulları mezuniyet töreninde üç okulun da birincisi olan genç kadın teğmenleri yürekten alkışladığını belirterek “Tören bittikten sonra andı içtiler. Bu metin 2016 yılına kadar resmi törenlerde okunan metin. Birileri bu metinden rahatsız olmuşlar. Sonrasında da 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demişler. Ne diyeceklerdi. Ne diyeceklerdi, "Hepimiz Trikopis'in askerleriyiz" mi? Elbette Mustafa Kemal'in askerleri onlar.” ifadelerini kullandı.

Yaptığı açıklamada, “'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demeyen bir teğmen varsa beka sorunu oradadır. Mustafa Kemal'in askeriyim demeye itiraz edecek bir teğmen mezun ediyorsak işte yandığımızın resmi oradadır. “ ifadelerini kaydeden Özel, bunun ne siyaset ne de 28 Şubatçılık olduğunu ifade ederek “Bir gün askerler işlerini bırakıp bizim işlerimize karışmaya kalkarsa 15 Temmuz gecesi nasıl 14 arkadaşımızla gittik Meclis'i açtırdık. Orada durmaya biliriz. “ dedi.

Özel, konuşmasının devamında, “Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyenleri hedefe koymaya kalkanları, bu andın herhangi bir kelimesiyle çelişkili olanları tarih de biz de affetmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri