Reha Muhtar kimdir?

Evinde düşme sonrasında entübe edilen Reha Muhtar'la ilgili detaylar merak edildi. Peki Reha Muhtar kimdir?

Gazeteci Reha Muhtar, İstanbul'daki evinde yaşadığı bir kaza nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Bir zamanların ünlü spikeri Reha Muhtar, gece saat 01.00 sıralarında evinde düşme sonucu yaralandı. Ağır yaralanan Reha Muhtar'ın bilinci kapandı.

Şu anda tedavisi süren Muhtar’ın sağlık durumu yakından takip ediliyor.

REHA MUHTAR KİMDİR?

Reha Muhtar (d. 21 Temmuz 1959, İstanbul), Türk televizyon programcısı, yorumcusu ve haber sunucusu.

Babası Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde öğretim üyesi olarak çalıştığı için kışları Ankara'da, yazları ise İstanbul'da yaşıyorlardı. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamladı.

1983 yılında gazetecilik kariyerine Milliyet gazetesinde muhabir olarak adım attı. 1985'te Milliyet'ten ayrıldıktan sonra TRT'ye geçti ve Atina'da TRT muhabiri olarak görev aldı. Atina'da yaşadığı dönemde Yunanistan briç şampiyonu oldu. 1991 yılında CNN International'ın Crossfire programına benzer "Ateş Hattı" programını hazırlamaya başladı.

1993'te TRT'den ayrılarak Kanal D'ye geçti. 1994'te Kanal D'nin satılmasıyla oradan ayrılıp TRT'ye geri döndü. 1995'te yeniden TRT'den ayrılarak Star TV'ye geçti.

Ancak kısa bir süre sonra bu kanaldan da ayrılıp tekrar Kanal D'ye döndü. 1996'da Kanal D'den ayrılarak Show TV'ye geçti ve burada ana haber bülteni sunucusu ve haber genel yayın yönetmeni olarak çalıştı. 2000 yılında Akşam gazetesine geçti.

2002'de Show TV ve Akşam gazetesinden ayrılarak Star TV'ye geri döndü. 2003 yılında Star TV'den ayrılıp Star gazetesinde yazarlığa devam etti ancak Star Medya Grubu'ndan ayrıldı. 2004 yılında atv'ye geçerek Akademi Türkiye jürisinde yer aldı ve Sabah gazetesinde yazmaya başladı.

2006'da Ciner Medya Grubu'ndan ayrıldıktan sonra Show TV'ye döndü ve burada PişşTi adlı programı sundu. Aynı yıl Reha Muhtar TV programını da sunarak tekrar Show TV'den ayrıldı ve Vatan gazetesinde yazarlık yaptı. 2007'de FOX'a geçerek Çapraz Ateş programını sundu, fakat daha sonra bu kanaldan da ayrıldı.

2008'de Kanal 1'e geçmesi planlanıyordu ancak bu gerçekleşmedi. Üç kez Show TV'ye döndü ve yarışma sunucusu olarak görev yaptı, fakat yeniden bu kanaldan ayrıldı. 2009'da CNN Türk'te "Çok Farklı" programını sundu, ardından bu kanaldan da ayrılarak Kanaltürk'te "Son Kale" adlı programları hazırladı.

2011'de "Çok Farklı" programını Kanaltürk'te yaptıktan sonra bu kanaldan da ayrıldı. 2011 yılında Kanaltürk'ten ayrıldıktan sonra Vatan Gazetesi'nde çalıştı, fakat 2016 Kasım ayında bu gazetedeki görevine son verdi.

1983 yılında gazeteci Selin Çağlayan ile evlendi, bu evlilik beş yıl sürdü. 2001 yılında Nilüfer ile başlayan ilişkisi, 2003'te yaptıkları basın açıklamasıyla sona erdi. 2006-2007 yıllarında şarkıcı Gülşen ile olan ilişkisi magazin medyasında geniş yer buldu.

2008 yılında oyuncu Deniz Uğur ile olan ilişkisi 2010 yılında sona erdi. Reha Muhtar, Nilüfer’in kızı Ayşe Nazlı’nın manevi babasıdır ve Deniz Uğur ile olan ilişkisinden 2009 yılında doğan Mina ve Poyraz adında ikiz çocukları vardır.

NAFAKA KARARI GÜNDEM OLMUŞTU

Muhtar ile eski eşi Deniz Uğur arasındaki boşanma davasında, mahkeme Uğur'un Muhtar'a nafaka ödemesi yönünde karar vermişti. Bu emsal niteliğindeki karar, kamuoyunda büyük ilgi uyandırmıştı.

Gündem Haberleri