Sarayköy Belediyesi'nden, yabancı uyrukluların nikah ücretine 100 kat zam

Sarayköy Belediyesi, yabancı uyruklu kişiler için nikah, adres ve numarataj belgelerinde ücretleri 30.000 TL + KDV olarak belirledi. Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya, bu artışların yerel yaşam kalitesini artırmak amacıyla yapıldığını açıkladı.

T.C. Sarayköy Belediyesi, Temmuz ve Ağustos aylarında aldığı kararla yabancı uyruklu kişiler için nikah, adres ve numarataj belgeleri ücretlerinde büyük bir artışa gitti. Temmuz ayında yapılan meclis toplantısında, yabancı uyruklu kişilerden alınacak nikah ücreti, "Evlendirme Dosyası Hazırlama Ücreti" yerine 30.000 TL + KDV olarak belirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi.

30 BİN TL VE KDV OLARAK BELİRLENDİ

Ağustos ayında yapılan meclis toplantısında ise, "Adres ve Numarataj Belgesi" ücretlerinin yabancılardan 30.000 TL + KDV olarak belirlenmesine karar verildi. Bu değişiklik, 09.10.2023 tarih ve 55 sayılı meclis kararı ile onaylanan 2024 yılı Gelir Ücret Tarifesi’ne eklenmiş oldu.

'YABANCI UYRUKLULAR DA KURALLARA UYMALI'

Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya, bu artışların gerekçesini açıklarken, yabancı uyruklu vatandaşların memleketteki kurallara uyması gerektiğini ve bu kararların, yerel yaşam kalitesinin artırılması ve memleketin geleceği için alındığını belirtti. Başkan Konya, yabancı uyrukluların evlenmek veya ilçede yaşamak istemeleri durumunda bu ücretleri ödemek zorunda olduklarını ve bundan sonra belediyenin bu kişilere yönelik yardımlarının olmayacağını ifade etti.

Gündem Haberleri