Sigaraya ağustos ayında bir zam daha geliyor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), geçen ay altı aylık üretici enflasyonu verilerini açıklamasıyla birlikte alkollü içki ve sigara fiyatları da güncellenmişti. Ağustos ayında sigara fiyatlarına bir yeni güncelleme daha geliyor.

Geçtiğimiz temmuz ayında sigaraya gelen zamlara bir yenisi daha ekleniyor. Mevcut sigara ücretlerine 5 TL daha zam geliyor. Geçtiğimiz ay ÖTV artışı sonucunda fiyatlar 61 ile 74 TL arasında değişkenlik gösterdi. Şimdiyse 4-5 lira civarında yeni bir zam geleceği duyuruldu.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada sigaraya ağustos ayında bir zam daha yapılacağını belirtti. Yapılacak olan zammın nedeninin firmalar arasındaki rekabet olduğunu vurgulayan Dündar aslında temmuz ayında yapılan zammın 8-9 lira civarında olması gerektiğini söyledi. Philip Morris grubunun fiyat listesini daha az miktarda zamla güncellemesi nedeniyle diğer grupların da zammın geri kalan kısmını ertelediğini belirtti.

Erol zammın ağustos ayının ilk haftalarında geleceğini, rakamın da 4-5 lira bandında olacağını vurguladı. En düşük sigara şu an 61 TL, en yüksek sigara da 74 TL.

Gündem Haberleri